Гробница на египетска царица вещае края на света

4

Проучването на гробницата на Кенткаус, съпруга на египетския фараон Неферефре, показва катаклизми, унищожили египетското царство, които се повтарят и днес.

Екипът от чешкия институт, открил и проучвал гробница, казва, че намерените послания категорично свидетелстват за предстоящ Апокалипсис.

Гробницата на царица Кенткаус е открита в края на миналата година, а наскоро изучаването на останките в нея напълно приключи.

Данните от изследването показват, че периодът на старото египетско царство е бил пълен с промени. Все по-големи групи започват да се надигат срещу авторитета на фараоните, а това довело до липса на сезонна жътва и по-тежки налози от обикновено.

Смята се, че ще бъдем сполетени от беди и нещастия, понеже учените откриват поразителни прилики между настоящето и живота преди 4500 години.

Изследователите казват, че по времето на Кенткаус Египет е бил в разцвета си, но само 2 века след смъртта ѝ започват резки климатични промени, които довели до бавното разпадане на държавата.

Специалистите добавят и че това може да се повтори в близко бъдеще, наблюдавайки съвременните климатични промени.

Ако приемем, че крахът е факт, ще открием, че гибелта е част от естествения ход на нещата и една от стъпките, които трябва да извървим по пътя към възстановяването. Тогава ние ще сме способни да направим нещо за него, казва в изявлението си ръководителят на проучването професор Мирослав Барта пред CNN.

В обръщението си професор Барта казва още, че съвременните хора са все по-самодоволни с развитието на технологиите и забравят, че може да се учим и от историята.

Черепът на погребаната царица е бил разбит, но учените са категорични, че тя не е била убита. Черепът най-вероятно е ударен от крадци, нахлули в гробницата.

Освен останките на царственото семейство археолозите са намерили и древни артефактикато керамични съдове.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

МИСТЕРИОЗНАТА МУМИЯ НА САНГХА ТЕНСИН

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

3 коментара
  1. Учудена 5 години ago
  2. Анонимен 5 години ago
  3. Антоанета 2 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.