Декласифицирани правителствени данни разкриват, че междузвезден обект е експлодирал в небето през 2014

pixabay.com

Огнена топка се е взривила в небето над Папуа Нова Гвинея през 2014. Това всъщност е бил бързо движещ се обект от друга звездна система, твърди паметна записка, публикувана от Американското космическо командване.

Обектът, малък метеорит с диаметър едва 0,45 метра, се е врязал в земната атмосфера на 8 януари 2014, след като се е движил в космоса със скорост от 210 хиляди км/ч, бързина, която далеч надхвърля средната за метеорити, които кръстосват Слънчевата система. Това се казва в изследване от 2019, публикувано в предпринт базата данни arXiv.

Това изследване от 2019 твърди, че скоростта на метеорита, заедно с траекторията на неговата орбита доказват с 99 процента сигурност, че обектът произхожда далеч отвъд нашата Слънчева система, вероятно „от дълбоката вътрешност на планетарна система или звезда от плоския диск на галактиката Млечния път“, пишат авторите.

Въпреки тяхната убеденост, изследването на екипа никога не било разгледано или публикувано в научно списание, тъй като някои от данните, необходими за обосновка на техните калкулации са били засекретени от американското правителство.

Сега обаче учените официално потвърждават откритията на екипа. Джон Шоу, заместник командир на Американското космическо командване, написа в Twitter, че анализът на огнената топка от 2019 е „достатъчно точен, за да потвърди междузвездна траектория.“

Това потвърждение ретроактивно прави метеора от 2014 първият междузвезден обект засичан в Слънчевата система, се казва в паметната записка.

Откриването на този обект предхожда откриването на Оумуамуа, известният обект с форма на пура, който преди три години също премина покрай Земята със скорост, която издаваше произход извън Слънчевата система.

Амир Сирадж, теоритичен физик от Университета Харвард и водещ автор на изследването от 2019, казва, че все още има намерение да публикува оригиналното изследване, за да може научната общност да продължи оттам, където той и неговите колеги са спрели. Тъй като метеоритът се е взривил над южния Тихи Океан, е възможно отломки от обекта да са паднали във водата и да лежат на морското дъно, добавя той.

Откриването на тези отломки от междузвезден обект може да изглежда невъзможна задача, но Сирадж твърди, че вече се консултира с експерти за съставяне на експедиция, която да ги търси.
„Възможността за намиране на първи парчета от междузвезден обект е достатъчно вълнуваща, за да проверим и да поговорим с всички световни експерти за такава експедиция,“ казва още Сирадж.

източник: megavselena.bg

Вижте още:

Извънземни може да има или не, но технологични артефакти извън нашето разбиране, съществуват

Аполо 10: Контакт с извънземни или бъг в системата? (видео)

Най-секретните места на света

ЦРУ разсекрети цялата колекция от документи, свързани с НЛО

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.