Докато четете това, имайте предвид следното…

космос

Виждате по-малко от 1 процент от електромагнитния спектър. Чувате по-малко от 1 процент от акустичния спектър. Докато четете това, пътувате с 220 км в секунда през Галактиката. 90 процента от клетките в тялото ви носят своя собствена микробиологична ДНК, която не представлява вас самите.

Атомите в тялото ви представляват 99.9999999999999999 процента празно пространство и нито един от тях не е сред онези, с които сте се родили. Всички те обаче са произлезли от „стомаха“ на някоя звезда.

Хората имат 46 хромозоми – с 2 по-малко от най-обикновен картоф. Самият факт, че виждате дъги, се дължи на конусообразните фоторецептори в очите ви – за животните, които не притежават подобно нещо, дъгите не съществуват. С други думи – вие не просто гледате към дъгата, вие я създавате. Това е изключително, особено като се има предвид, че всички красиви цветове, които виждате, представляват по-малко 1 процент от електромагнитния спектър.

инфо: obekti.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.