Дори умните хора често забравят тези 9 истини за живота

ум

Някои от най-интелигентните хора се затрудняват да се развиват и да открият щастието, защото забравят обикновени, но вечни истини, движещи индивидуалния прогрес. От блога marcandangel.com изброяват какво е добре винаги да помним.

1. Образованието и интелигентността няма да доведат до нищо без действия и активност. Има огромна разлика между това да знаеш как да направиш нещо, да говориш за него и наистина да го направиш.

Вижте още:

Изследване доказа, че един определен цвят ни прави по-умни

2. Щастието и успехът са различни неща. Въпросите „Какво ще ме направи щастлив?“ и „Какво ще ме направи успешен?“ често нямат един и същи отговор.

3. Прекалено големият избор затруднява взимането на решение. Ако трябва да решите нещо, не губете време да разглеждате всеки детайл на всяка опция. Изберете каквото ви се струва подходящо и го изпробвайте. Ако не проработи, изберете друго и т.н.

4. Всички хора са успели в някакво отношение и провалени в друго. Безсмислено е да се опитвате да бъдете перфектни. Съвършенството е илюзия.

Вижте още: 

8 научно доказани признака, че сте по-умни, отколкото си мислите

5. Всяка ваша грешка е прогрес. Грешките са нашите най-важни уроци. Те ни приближават до осъществяването на големите ни цели.

6. Проблемите ни с другите хора често са проблеми със самите нас. Много от тях създаваме в съзнанието си. Проявявайте готовност да погледнете на нещата и от различна от вашата перспектива.

инфо: actualno.com

Вижте още:

Защо разумните хора вярват на конспиративните теории?

Защо умните хора са по-предразположени към психични заболявания

Карта на интелигенцията: Българите сме сред най-умните на Балканите

Забравянето на разни неща вероятно ви прави по-умни

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.