Древен текст описва създаването на човека от извънземни?

%d1%87%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%ba-%d0%b8%d0%b7%d0%b2%d1%8a%d0%bd%d0%b7%d0%b5%d0%bc%d0%bd%d0%b8

Много хора вярват, че чудотворният еволюционен скок водещ до това, което човешкия вид е днес, прилича повече на трудоемка работа на генно инженерство, а не на естествен еволюционен процес. Изненадващият факт е, че има много древен текст, в който се говори за създаването на човечеството, отнасящ се за времето когато няколко „същества“ сътворили човечеството, като за събитието се споменава и в Библията.

Напреднали култури като шумерските процъфтявали, без дори да оставят следи от последователни етапи на еволюция и показвали прогресивно културен, архитектурен или математически пробив в своята история.

В относително кратък период от време, „първобитният човек“ се появява буквално от нищото, създавайки огромни империи, напреднали цивилизации, които постигат невъзможното, като се оказват много по-развити отколкото това, което историята ни твърди.

Произходът и действителната причина за нашето съществуване са записани от нашите предци, преди хиляди години, когато древния човек сочи към звездите – към Орион, Сириус и други съзвездия, от където според тях са дошли боговете – напреднали създания, които се намесват пряко и косвено в процеса на еволюцията на човешките същества.

В книгата „Битие“ е описано, как е започнало сътворението на човека:

На шестия ден:

… 25 Бог създаде земните зверове според видовете им и добитъка според вида му, както и всичко, което пълзи по земята, според вида му; и Бог видя, че всичко това е добро. 26 И Бог каза: „Да създадем човек по Нашия образ, по Наше подобие; и нека да му поверим рибите в морето, птиците и добитъка и цялата Земя и всяко животно, което пълзи по земята.

27 И Бог създаде човека по Своя образ, създаде мъж и жена …
Важните слова за нас са: „Да създадем човека по Нашия образ и подобие…“

Кои са „Те„, които са създали човека по „своя“ образ?

Възможно е в шумерските текстове Адам да е резултат от процедура, която мнозина тълкуват като ин витро оплождане или е плод на генно инженерство от древността. Ами ако генетичният модел са боговете Енки, сестра му Нинхурсаг и Нингишзида?

Тези същества, които са създали човечеството са посочени в Попол Вух, като „Творецът, Създателят, Творецът, Пернатата Змия, Те-които-създават, Те-които-дават живот на човека, и се носеха над водата като изгряваща светлина.“

„Нашата работа и труд са постигнали своята цел. Земята се покрива с различни форми на живот и живи същества. И Създателят и Творецът казва на животните: „Кажете сега Нашето Име!“ Но животните не могли да говорят като човек. Тогава техните създатели казали: „Нашата слава все още не е съвършена, тъй като вие не можете да ни назовете. “

Древния текст споменава няколко пъти местоимението „ТЕ“. Може би след като се разбрали, че животните не могат да споменават славното им дело, „ТЕ“ решили да създадат човека по свой образ и подобие, за да може той да разказва какво са направили за съществуването на нашата Земята, в този й образ и да слави имената им…

инфо: multivselena.com

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

15 коментара
 1. Maria Naydenova 7 години ago
  • Стоянова 7 години ago
   • Анонимен 7 години ago
 2. tatyana 7 години ago
 3. Zigi Morenatti 7 години ago
 4. Дани 6 години ago
  • Iva Milichina 5 години ago
 5. Анонимен 5 години ago
 6. анунаки 5 години ago
  • Данчо Стоянов 3 години ago
 7. Анонимен 3 години ago
 8. emilyano Calabrezze 3 години ago
 9. Томи 3 години ago
  • Хахоман 2 години ago
 10. Ники 2 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.