Едгар Кейси – живот, факти и предсказания (част 2)

продължение от част 1

Едгар Кейси претърпява инсулт на 2 януари 1945 г. Умира на следващия ден.

Днес има няколко десетки хиляди последователи. Повечето от тях се намират в Съединените щати и Канада, но центровете на Едгар Кейси вече се намират в 25 други страни. Асоциацията за изследване и просвещение (ARE), със седалище във Вирджиния Бийч, е организация, посветена на творбите и ученията на Едгар Кейси.

Пророчества на Едгар Кейси, които се сбъднаха

Много от пророчествата на Едгар Кейси се оказаха точни, но има и други, които все още не са настъпили.

Представяме ви топ 10 на предсказания на Едгар Кейси, които вече са факт:

Пътят Биними и Атлантида

През 1938 г. Едгар Кейси прогнозира, че: Една част от храмовете все още могат да бъдат открити под тинята от векове и морската вода близо до Бимини… Очаквайте го през 1968 г. или 1969 г. – не толкова далеч. Пътят Биними бе открит през 1968 г. и Кейси го определи като „издигането на Атлантида“. Много хора вярват, че пътят Бимини е всъщност част от Атлантида, а Едгар Кейси е бил прав в предсказанието си. Той описва Атлантида като древна цивилизация с еднакъв размер в Европа и с много по-добри технологии.

Кейси каза още, че Атлантида е изчезнала някъде в Атлантическия океан преди около 10 000 години. Той продължи да твърди, че Атлантида е преминала в три основни периода на разделение, като първите две са около 15 600 г. пр. Хр. Континенталната част се разделя на острови, които Кейси нарича Посейда, Ог и Арий. Той също така обяснява, че жителите на Атлантида са построили гигантски лазерни кристали за електроцентрали, които са причинили разрушаване на земята. Кейси обвини окончателното унищожаване на земята и тяхната култура на алчност и похот. Накрая той каза че е имало голяма миграция на атланти в Египет и че потъването на последните останки от Атлантида се дължи на библейския Потоп на Ной.

Смъртта на двама президенти

През 1939 г. Едгар Кейси прогнозира смъртта на двама президенти, казвайки: Трябва да имаш сътресения – трябва да имаш борба между капитала и труда. Трябва да имаш разделение в собствената си земя, преди да имаш втория от президентите, който следващия няма да преживее кабинета си… правило на тълпата! . През април 1945 г. президентът Франклин Д. Рузвелт умира на служба. Кейси продължи:

Освен ако няма повече даване и вземане, внимание към тези, които произвеждат, с по-добро разделение на излишните печалби от труда, трябва да има по-големи сътресения в земята. Президентът Джон Кенеди бил убит в Далас, Тексас през ноември 1963 г.

Срив на Съветския съюз

Едгар Кейси прогнозира падането на комунизма и разпадането на Съветския съюз. Той каза: (Чрез Русия) идва надеждата на света. Не по отношение на понятието комунизъм или болшевизъм – не! Но свободата – свободата! Че всеки човек ще живее за своя ближен. Принципът е роден там. Ще отнеме години, преди да се изкристализира; но пак от Русия отново идва надеждата на света. Съветският съюз се разпада като нация през 1991 г., изоставя комунизма и създава икономическа и политическа свобода.

Morkadis

Крахът на фондовия пазар и голямата депресия

През 1924 г. Кейси прогнозира, че фондовата борса ще се срине през 1929 г. и ще научи своите клиенти как да се подготвят за катастрофата и как да играят на пазара. Клиентите му не му обърнаха внимание и загубиха всичко, което имаха, когато борсата се разби. Той предвиждаше и Голямата депресия, за която заяви, че катастрофата на фондовия пазар е била задействана, и предрече, че ще се вдигне през пролетта на 1933 г.

Революции в чужди земи

През март 1935 г. Едгар Кейси прогнозира, че много чуждестранни нации ще имат революции, освен ако няма повече духовно отношение в групи. През 1936 г. избухва испанската гражданска война, Япония нахлува в Китай, Италия нахлува в Етиопия, а Йосиф Сталин издига Големите чистки из цяла Русия.

Възход и падение на Адолф Хитлер

Едгар Кейси прогнозира през януари 1934 г., че Адолф Хитлер ще се възроди, за да управлява Германия. Кейси заяви, че империализмът навлиза. Тогава, през август 1935 г., той прогнозира, че Хитлер ще остане на власт, докато не дойде като срив или извън войната.

Евреи, които се завръщат в Израел

През 1932 г. Едгар Кейси предрече, че евреите ще се върнат в Израел и ще съветват евреите да считат антисемитизма в Европа за време да изпълнят библейското пророчество, за да се върнат. Народът на Израел беше възстановен през май 1948 г., както прогнозира Кейси, който след това бе последван от война между Израел и арабските страни около нея.

Алианс между САЩ и Русия

По време на Съветския съюз Едгар Кейси предрече, че един ден Русия ще бъде съюзник на САЩ. Той каза: „… за да дойдат промени, това може да е сигурно – еволюция или революция в идеите на религиозната мисъл. В крайна сметка основата за света ще излезе от Русия. Не комунизъм, не! Но по-скоро това, което е в основата на същото, което Христос преподаваше – неговият вид комунизъм“. Предсказанието се сбъдна след разпадането на Съветския съюз през 1991 г., което Кейси предвиди.

Смяна на полюсите на Земята

Едгар Кейси описва концепцията за изместването на полюса в резултат от движението на земната кора, независимо от ядрото, за да доведе до различна повърхност над оста на въртене в края на 20-те и началото на 30-те години. Този процес получава все по-голямо внимание от страна на геофизиците.

Той прогнозира, че промените в земната повърхност ще започнат известно време между 1958 и 1998 г. Причината за промените е промяната в световните магнитни полюси около 2000 година. Кейси каза, че когато това се случи, то ще доведе до обрати в световния климат: „… където е имало леден или полутропически климат, ще има по-тропичен, а мъхът и папратът ще растат.

Според Центъра за космически полети Годард на НАСА, нещо е променило гравитационното поле на Земята, което е довело до сближаването на магнитните полюси през 1998 г. Това потвърждава предсказанието на Кейси за изместване на полюса.

Собствената си смърт

Представете си, че имате способността да предскажете собствената си смърт, каза Едгар Кейси. Неговите видения го предупреждаваха, че не трябва да използва психическите си способности повече от два пъти на ден или ще възникнат сериозни здравословни проблеми. Кейси беше доста популярен и получи хиляди искания. Той пренебрегна предупрежденията и продължи с показанията.

На 1 януари 1945 г. Едгар Кейси прогнозира, че ще се спомине до четири дни. Така и става – умира от инсулт на 3 януари 1945 г. и е погребан в Хопкинсвил, Кентъки, където е роден.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Окото на Фатима – най-силният талисман срещу беди

Нова мистерия – преподобна Стойна умряла, но възкръснала след три дни! Ето какво пророкувала Ванга за нея

Българският пророк дядо Влайчо

Атлантида – Златната цивилизация, изчезнала за нощ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.