Едно от най-невероятните места на Земята – ледените пещери Менденхол

4

Удивителна ледена картина се разкрива пред очите в югоизточна Аляска. Там се намира глетчерът Менденхол. Ледникът Менденхол е дълъг около 19 километра и се намира в долината, носеща същото име, на 20 километра от центъра на град Джуно в Югоизточна Аляска.

Още по-впечатляващи са ледените пещери, които се намират в самото сърце на ледника.

В ледените пещери Менденхол в Аляска водата тече по скалите под сините тавани във вътрешността на частично кух ледник. Този красив природен феномен е резултат от глобалното затопляне, заради което ледниците се топят. Ледникът Менденхол е дълъг около 19 километра и се намира в долината, носеща същото име, на 20 километра от центъра на град Джуно в Югоизточна Аляска.

5

В ледените пещери Менденхол водата тече по скалите под сините тавани във вътрешността на частично кухия ледник. Този красив природен феномен е резултат от глобалното затопляне, заради което ледниците се топят.

Необикновеният пейзаж е невероятно красив най-вече заради синия си цвят, който се образува от минералите и отразената слънчева светлина.

6

С всяка година леденият масив намалява поради глобалното затопляне, оставяйки след себе си красивото езеро Менденхол.

инфо: standartnews.com

Вижте още:

Кирил Кирилов: Пещера Магура пази тайни и послания за началото на древното познание

Най-голямата в света подводна пещера се оказа пълна с тайни на маите

Руски монах твърди, че пещерата Утробата подмладява

Най-демоничната и озадачаваща пещера в България крие неподозирани и смъртоносни тайни

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.