Езикът на тялото казва онова, което умът се опитва да скрие

Знаете ли как Шерлок Холмс може с един поглед да каже половината автобиография на събеседника си?

Тайната на успеха на легендарния детектив е, че мистър Холмс е изключително наблюдателен. Добре е да се разчитат детайлите, които всъщност съдържат огромна информация…

По време на разговор сякаш случайно погледнете надолу. Накъде събеседникът ви е насочил обувките си?

Ако стъпалата му са обърнати към вас, значи му е интересно, той с удоволствие поддържа беседата и не бърза да приключи диалога. Ако сочат встрани, уви, той търси предлог по-бързо да се отърве от вас. Не приемайте всичко за своя сметка: може би той има
важна работа, но заради природната си стеснителност не може да го заяви пряко.

В каква поза се намира? Ръцете в джобовете издават комплексираност, нежелание да се разкрие.

Ако партньорът ви седи с крак върху крак и скръстени на гърдите ръце, това показва много тревожна поза. Или изобщо не ви вярва, или се страхува да не издаде някаква тайна.

Когато човекът се държи като войник: ръцете са изпънати покрай бедрата, краката събрани, значи общува с вас по служебно задължение. Когато някой се държи по този начин, вероятно той зависи от вас – материално или морално.

Както е известно, очите са огледало на душата. Е, не нахлувайте в душата на ближния си! Във всеки случай без необходимост. Гледайте го, но без да се опитвате да видите в очите му собственото си отражение. Такъв поглед издава скрита агресия – ако събеседниците са от един пол, или призив към секс – когато втренчено се гледат мъж и жена. Неспокойно движещите се очи издават лъжливост и неискреност.

Освен това е важен и темпът на речта.Този, който говори прекалено бързо, показва собствената си тревожност или стремежа си с всички сили да убеди събеседника си. Ако при това подробно се опитват незначителни
детайли, най-вероятно пред вас стои измамник. Прекалено бавната реч, от друга страна, е присъща на снобите или хората, преживяващи депресия, упадък на силите.

Но как да се държим, за да направим впечатление на уверени, благожелателни и открити хора?

Заемете съответстваща поза: главата е леко наведена към събеседника, гърбът е изправен, но не изпънат като струна. Движенията ви трябва да са свободни, а речта – отмерена. Не забравяйте да следите жестовете си и от време на време (желателно на място) да се усмихвате. Успех!

инфо: popantofi.com

Вижте още:

Езикът на тялото: дребните жестове, които издават много

Morkadis

5 прояви на езика на тялото, които създават лошо впечатление

Професор от Станфорд: Премахнете две фрази от езика си, за да бъдете успешни

Пет доказани начина да се харесате с езика на тялото

10 примера за това как нашият мозък издава тайните ни

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.