Ексхумираха трупа на будистки монах, усмивката на лицето му озадачи всички

2

Невероятна гледка се разкри пред последователите на будисткия монах Луанг Пор Пиян след като мъртвото му тяло бе ексхумирано два месеца след смъртта му.

Той почина на 92-годишна възраст на 16 ноември миналата година в Бангкок, столицата на Тайланд, след усложнения поради болест.

3

Пиан, който е роден в Камбоджа, е прекарал по-голямата част от живота си като добре познат будистки гуру в тайландската провинция Лопбури, където и тялото му бе върнато след като почина, информира „Дейли Мейл“.

Неговите последователи отвориха ковчега и извадиха мъртвото тяло на Пиан в ритул по смяна на дрехите му и бяха шокирани след като видяха колко изненадващо и неочаквано добре то се е запазило. Едно от най-смайващите неща, обаче, бе „усмивката“ на лицето на мъртвия будистки монах и тя бе запечатана от хиляди вярващи и споделена в социалната мрежа.

Съобщава се, че последователите на Пиан ще продължат да се молят за него, докато той не бъде поставен завинаги да почива в мир на церемония, която ще се извърши на стотния ден след смъртта му.

инфо: novini.bg

Вижте още:

200-годишен мумифициран монах – все още жив?

10 съвета от един монах от Шаолин как да останем вечно млади

Лекарите са смаяни! Изследване показва, че монах, починал преди повече от 1000 години, е като жив човек

Това, което правят хората в Индонезия с мъртвите ще ви шокира

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.