Енергийните вампири – мит или реалност?

Изображение: pixabay.com

Почти всеки познава човек, който сякаш изсмуква цялата му жизнена енергия и след срещата с когото се чувства някак обезверен и незначителен. Често ни отнема дълго време, преди да осъзнаем, че определени хора не само не обогатяват живота ни, но дори напротив – натоварват ни излишно. Ето защо съставихме 8 признака, по които да разберете кога дадено приятелство или връзка са нездравословни.

1. Изпиват ви енергията.

След среща с него се чувствате, сякаш вампир е изцедил и последната ви капка кръв. Отпуснати, отмалели, смазани. Наистина ли това е чувството, което трябва да изпитвате след като сте общували с приятел или партньор?

2. Непрекъснато ви критикуват.

Ако в присъствието или след среща с някого винаги се чувствате зле или постоянно се улавяте, че пред него се стараете да се покажете откъм най-добрата си страна и да не кажете нещо погрешно, може би вината не е ваша, а негова. Следващия път обърнете внимание каква е причината за поведението ви в такива ситуации. Отправят ли ви отровни стрелички, критикуват ли ви непрекъснато, повтарят ли ви прекалено често, че сте могли да направите нещо по-добре? Ако имате достойнство, не бива да поддържате трайно подобни отношения.

3. Постоянно ви надприказват. 

Случва се в разговор единият да говори повече от другия, но това е нормално. Понякога човекът отсреща има проблеми и изпитва нужда да си излее душата, а добрият приятел е длъжен да го изслуша с внимание. Когато обаче при среща с даден човек той говори само за себе си, не ви оставя да се изкажете или ви прекъсва постоянно, ако не се поинтересува нито веднъж от вашите проблеми, желания или грижи, връзката ви е доста едностранна.  Когато единият иска само да взима, а не умее да дава, с времето това може да стане доста изморително и в никакъв случай не е здрава основа на дълго и щастливо приятелство или партньорство.

4. Омаловажават ви.

Да, хората обичат да злословят, да разпространяват слухове и – меко казано – да одумват на четири очи с някого отсъстващ трети. Но ако дадено приятелство или партньорство почива изключително върху непрекъснатото обсъждане на чуждия живот, трябва добре да си помислите дали вие и другарчето ви по сплетни всъщност няма какво друго да си кажете.  Освен това: имайте едно наум за човека, с когото клюкарствате – така, както сега говори пред вас лошо за друг, зад гърба ви най-вероятно клевети самите вас.

5. Манипулират ви.

Разбира се, хубаво е да имате приятел, който да ви уговаря да правите заедно дръзки и щури неща – в края на краищата това може да бъде доста вълнуващо и забавно. Но ако под негово влияние често вършите неща, за които знаете предварително, че няма да се отразят добре на вас (и на близките ви), по-добре да сложите край на връзката или поне да ограничите контактите с този човек.

6. Чувствате се използвани.

Въпросният човек ви търси само при определени обстоятелства? Когато например е самотен, нуждае се от придружител, от рамо, на което да поплаче, или просто скучае? Вие не сте в настроение да разговаряте с него, но сте добра душа и не умеете да отказвате? Макар всъщност да знаете, че когато стане напечено, този човек ще ви изостави, без да му мигне окото? Научете се да казвате твърдо „не“ – животът е прекалено кратък.

7. Заразяват ви с негативизъм.

Заради злобните коментари на даден човек започвате да се съмнявате в неща, в които преди сте били убедени? Дали става дума за новия ви приятел, за мечтаната работа, за хобито ви или за самите вас, достатъчна е една негативна забележка, за да ви обърка и отклони от пътя, който всъщност смятате за правилен. Ако сте податливи на чуждо влияние и лесно се заразявате с негативизма на другите, трябва или да намерите начин да се промените, или в бъдеще да избягвате  вечния мърморко, който винаги вижда нещата в черни краски и дори в най-хубавите моменти намира повод за недоволство.

8. Стресират ви.

Уговорили сте си среща и се чувствате стресирани 3 дни предварително само при мисълта за нея? Това е ясен сигнал на тялото, което крещи отчаяно: „Не ми го причинявай отново!“.

източник: obekti.bg

Вижте още:

Има ли енергиен вампир край вас? Как да го разпознаете

Как се гони лоша енергия с чаша вода

Как да пречистите къщата от лоша енергия? Най-изпитаните средства

Талисмани срещу енергийния вампиризъм

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.