Енергията на думите: 6 разрушителни фрази, привличащи нещастие и беда

Никога не произнасяйте тези думи! Чувате ли?! Никога!

Учените предполагат, че мислите са наситени със своя собствена енергия. Знаете ли, че енергията, която носят думите, докато ги изричаме, е още по-силна? Много изследователи през вековете са си задавали въпроса по какъв начин енергията на думите влияе на здравето и съдбата на човека. И дали думите с отрицателна енергия влияят разрушително на нашия живот.

Енергията на всяка дума има способността да програмира нашето съзнание за щастие или нещастие. Трябва да бъдем много внимателни, като произнасяме една или друга фраза. Неусетно те могат да разрушат нашия живот.

Съществуват думи, които „плашат“ щастието и които трябва да премахнем завинаги от лексиката си. Много по-страшни са фразите, които могат да обрекат живота ви на мъка и неприятности.

Посредством думите ние задаваме на нашия организъм ясни команди, които той се опитва да изпълни в следващите дни и месеци. Чрез фразите-разрушители програмираме съзнанието си да започне да действа в обратната на успеха страна.

Енергията на думите

Речта откроява хората от всички живи същества на планетата, с нейна помощ ние съществуваме в обществото – обменяме информация, опит и изразяваме нашата любов. Затова не бива да забравяме, че някои фрази носят само и единствено положителна смислова натовареност, а други са способни непоправимо да навредят на емоционалното и физическото ни състояния.

Като произнасяме определени думи и фрази, ние даваме ясни указания на своето тяло и на подсъзнанието си.

Тези похвати се използват още от древността – неслучайно до наши дни са достигнали такова количество различни заричания и заклинания. Но далеч не всяка дума произнасяме осъзнато – колкото и да е странно, практически всички хора използват думите-разрушители, без да си дават ясна сметка и без дори да подозират за техния пагубен ефект. А те приличат в живота им тъга, разочарования и беди.

Фразите, привличащи нещастието

Няма да успея

Това е първата фраза, която веднага ви лишава от увереност в собствените ви сили. Тя ви дава заповед да стоите на едно място и ви лишава от възможност за постигане на успех. Колко често ние произнасяме подобни думи, като несъзнателно програмираме себе си за провал на всяко наше начинание!

Всеки човек получава определени способности още при раждането си. Когато произнасяме фрази като „не мога“, „не искам“, „това е извън силите ми“, „не съм способен да се заема с това“, ние се съзнателно се отказваме от успеха. Не е ли време да зачеркнете подобни изрази и да постигнете щастие както в материалната, така и в духовната сфера на живота си?

Аз не съм заслужил това

Morkadis

Втората фаза, макар да не ви лишава пряко от увереност, издига около вас огромна бариера, която спира щастието да влезе във вашия живот. Обикновено такива изрази като „не знам какво искам“, „не мога да си го позволя“, „не е хубаво човек да иска много“ се произнасят от хора, които са свикнали да постигат всичко с непосилен труд, но не са се научили да ценят резултатите от своя труд.

Като използвате такива думи-разрушители, вие превръщате успеха в недостижима цел на живота си. Трябва да определите целите си, да знаете на какво сте способни и да забравите завинаги тези фрази.

Не искам, не бива

Подобни фрази са ни любими като допълнение към практически всеки разговор. Произнасяме ги без съжаление, като нещо съвсем обичайно. Такива са още фразите „длъжен съм“, „така правят всички“, „ситуацията го изисква от мен“. А всъщност подобни думи са мощно оръжие в борбата с доброто настроение. Струва си да ограничим употребата им. Защото нашето настроение играе огромна роля в постигането на щастието. Трябва да привлечем позитивни мисли и завинаги да се избавим от негативите, които привличат като магнит страданието в нашия живот.

Това е невъзможно

Тази фраза отблъсква мечтите и привлича нещастието. Всички ваши желания са всъщност мощен тласък към нови възможности и действия. Като я изричаме, завинаги се лишаваме от постигането на мечтите си.

Всеки човек, който е изгубил надеждите си за по-добър живот, се отказва от всичко. Струва си да помните, че абсолютно всичко е възможно, най-важно е да го искате истински. Избавете се от фразите-разрушители и в най-скоро време ще постигнете мечтите си.

Нещастието ме преследва

Сама по себе си думата „нещастие“ насочва нашето съзнание в грешна посока. В никакъв случай не бива да произнасяте тази дума – така отблъсквате от себе си любовта, загрижеността, парите, успеха и щастието. Като следствие идват проблемите с емоционалното ви състояние – изпадате в депресия, апатия, раздразнение. Говорете само за щастието и то непременно ще се появи във вашия живот.

Болен съм

Психическото и физическото ни здраве са неотменна част от нашия успешен живот. Като произнасяте подобни фрази вие привличате в живота си не просто безпокойство, а сериозни проблеми със самочувствието.

Ако се въздържате да използвате думи за болести, които като правило са натоварени с разрушителни сили, скоро ще нормализирате физическото и емоционалното си състояния.

Тайната на щастието се състои в положителните мисли и думи. Произнасяйки само заредени с положителна енергия фрази, ще привлечете към себе си успеха, любовта и благополучието. Нещастието се промъква в живота ни по енергийния канал на думите и всички наши ресурси да му се противопоставим, изгубват своята сила. Това може да се промени, ако се откажем завинаги от употребата на фразите-разрушители.

източник: lifestyle.framar.bg

Вижте още:

Вашите думи могат да предскажат бъдещото ви умствено здраве

Ролята на думите за промяна на ДНК

Траките можели да лекуват само с думи

Как думите променят мозъка

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.