Епидемия от самота очаква човечеството

 самота

Самотата и социалната изолация се явяват по-големи заплахи за здравето и живота на човечеството, отколкото затлъстяването.

До този извод са стигнали изследователи от университета Бригъм Йънг, публикували статия в Perspectives on Psychological Science.

Учените анализирали медицинските данни на почти три милиона души на различна възраст и изяснили, че липсата на социални контакти представлява висок допълнителен риск за живота.

Те също стигнали до извода, че връзката между самотата и риска от смъртност сред младежите е по-висок, отколкото сред възрастните хора.


„Днес самотата е в подем и ние предсказваме възможна епидемия от самота в бъдеще“, смята Тим Смит, един от авторите на изследването.

Самотата и социалната изолация могат да изглеждат съвсем не така, както обикновено ги представят. Например някой може да е заобиколен от много хора, но да продължава да се чувства самотен.

Смит отбелязва, че резултатите от изследването говорят за това, че позитивното междуличностно общуване, атмосферата на доверие и емоционалната връзка между хората влияят не само на психическото, но и на физическото състояние на човека, допълва РИА Новости.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

КАК ДА ПРЕБОРИМ САМОТАТА?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.