Ето как мозъкът халюцинира съзнателната ни реалност

Точно в този момент милиарди неврони в мозъка ви работят в тандем, за да генерират съзнателно преживяване. При това не какво да е, а вашето собствено усещане за света около вас. За вашето място в него. Как се случва това?

Както казва неврологът Анил Сет в тази TED лекция, ние халюцинираме през цялото време. Когато достигнем до консенсус по отношение на тези халюцинации, ние започваме да ги наричаме „реалност“.

Налични са субтитри на български.

източник: obekti.bg

Вижте още:

Тази главоблъсканица ще тества очите и мозъка ви

Как влияе лечебното намерение върху клетките на мозъка ни

Половината от мозъка ни е буден, когато спим на непознато място

3 илюзии, които разкриват тайните на човешкия мозък

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.