Ето как позитивното мислене може да промени живота ти

pixabay.com

Позитивното мислене е нещо доста трудно постижимо в днешно време. Негативизмът е навсякъде – в хората, в ситуациите, в заобикалящия ни свят. Всеки ни казва, че трябва да гледаме с розови очила, само че не всеки може да ни подаде такива. На думи е лесно, по-трудно е човек да постигне този оптимизъм.

Доста хора несъзнателно позволяват на трудностите да разклатят психиката им, да ги раздразнят и дори да ги накарат да изпаднат в депресия. Често мнозина се чувстват потиснати и настроени негативно. Не си мислете, че те искат това да бъде така, напротив, тези хора жадуват за спокойствие и вътрешен мир.

Защото, когато мислим позитивно, привличаме същото
Позитивизмът идва, когато ние пожелаем – това е факт. Когато се отървем от всичко неприятно, включително и хора, които изпиват енергията ни, тогава получаваме времето, което ни е необходимо да видим и хубавата страна на живота.

Мисленето се променя – вече не виждаме провал, а шанс за втори успешен опит, виждаме възможност, урок, който учим и… успяваме. Отърваването от негативното може да промени собственото ви самочувствие, възгледите ви, целите, а оттам и постиганите резултати.

Негативните мисли влияят не само на психическото, но и на физическото състояние на човек. Те причиняват стрес, депресии, напрежение, което отключва здравословни проблеми. Ако прогоните тях, слагате бариера и пред болестите. Хората с позитивна нагласа притежават неизчерпаема енергия и сила, за да вървят напред с гордо вдигната глава. Техният имунитет е по-силен от този на един човек, който вижда и усеща само тревога.

Хората, които мислят позитивно, са много по-здрави и по-малко податливи на инфекции, грип и по-сериозни хронични болести. Този феномен се обяснява с по-високите нива на окситоцин – хормонът, отговорен за доброто настроение и мотивацията.

Смята се, че оптимизмът дори предпазва от инфаркт и инсулт. Положителното състояние на духа помага за забавяне на натрупване на артериални плаки, които са отговорни за запушване на артериите и стигане до опасни инциденти.

За да претърпите подобна промяна в живота си, ако не сте оптимист по принцип, ви е необходимо търпение, време и воля. Както казахме, най-важното е да изхвърлите негативите, да се обградите с позитивни хора, да отворите очите си за малките радости от живота, защото те са около нас непрекъснато.

Никога не казвайте на песимист, че трябва просто да се усмихне и да направи това и това, и това…, нещата не стават така. Научете го с действия. Покажете му, че животът има и хубава страна, като му помогнете, като му давате добър пример. Подкрепяйте го, давайте му различни варианти за решение на проблема, различни възможности, нека види, че всеки въпрос има няколко решения, нека се научи да мисли по този начин.

Оптимизмът не е нещо, което се учи просто така. Той трябва да се почувства, да ви стане навик, просто да бъдете такива, защото така ви идва отвътре. И животът ще бъде малко по-добър – и за вас, и за хората, които ви заобикалят.

Сред една от най-важните причини за ориентиране към позитивно мислене е фактът, че то ни кара да вземаме и по-добри решения. Ако вземаме решения в момент на гняв или афект, те много често се оказват неправилни и ни вредят много. Когато сме спокойни, весели и положително разсъждаващи, мисълта ни е много по-ясна, а решенията са гъвкави и точни. Заслужава си да мислим позитивно, нали така?

Хората, които са настроени позитивно и оптимистично, не се страхуват толкова много от провала. Те са склонни да рискуват и да опитват нови неща, което често им носи успех. Ако сме постоянно негативно настроени, ние навсякъде ще виждаме проблеми и неуспехи, което ще ни спре от потенциал за развитие и постигане на мечтите. Мислете позитивно, но все пак не се самозалъгвайте. Така по-лесно ще намирате решения на проблемите си и няма да изпадате в емоционални дупки, характерни за песимистите.

Когато в живота на позитивните хора възникне някакъв проблем, те съумяват да запазят самообладание в крайна да намерят необходимата помощ. Те успяват да се свържат с правилните хора и да вземат най-доброто решение. Ако мислим негативно, ние ще затъваме все повече и повече в проблема, вместо да успеем да го преодолеем.

Положителното мислене помага и за откриването на истинската любов и по-лесното влюбване. Когато сме отворени и открити към отсрещната страна, предразположени сме да търсим подходящия човек, то позитивната енергия се връща към нас и успяваме да намерим точно това, което търсим.

Morkadis

Положителните хора са много по-склонни да кроят смели планове за бъдещето. Ако сме потънали в мрачна дупка, то ние няма да си позволим да мислим за утрешния ден, а ще сме вкопчени в неприятната ситуация. Правилните неща биха се случили само ако човек се чувства добре и в хармония със себе си.

Умът на позитивните хора ражда много повече идеи в сравнение с песимистите. Няма успешна идея, родена в момент на негативизъм. Дори и най-тежките житейски ситуации са повод за извличане на позитивна поука и търсене на най-доброто решение.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Духовните практики, които могат да подобрят живота ти

Един невероятно лесен начин да спечелите доверието на околните

Писането унищожава негативните ефекти от стреса

8 признака, че вие сте силна личност

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.