Защо ни е трудно да приемем сродната душа

душа близнак

Егото ни кара да я променяме, вместо просто да ѝ се радваме

Да намериш общ език с един човек – това не е толкова трудно. Но „да си паснете“ в най-възвишения смисъл на това понятие е невероятно трудно. Такова съвпадение се нарича „да намериш сродната си душа“ и се случва само няколко пъти в живота, ако изобщо се случи. Как да разберем, че сме срещнали сродна душа. Основните признаци са 6, но всички се препъват на последния…

Сродната душа не е втората ни половинка

Сродната душа и любимият човек, съдбата, половинката – както искате го наречете, в никакъв случай не са едно и също. Това може да е ваш приятел, роднина, любовник или просто познат. Понякога се случва даже само да го видите, да чуете една негова мисъл, заедно да се засмеете на един и същ момент в киносалона – за да разберете, че това е невероятно близък на вас човек по дух.

Имате чувството, че познавате този човек от 100 години

Вероятно най-важният признак за сродна душа е усещането, че познавате този човек поне от 100 години. Случва се да срещнете човек, който е два пъти по-възрастен или по-млад от вас, от друга раса, националност, религия, но въпреки това усещате, че той ви разбира.

Една и съща ценностна система

Може би имате различни предпочитания и вкусове в начина на обличане, храна и други подробности, но по въпросите за нравствените стълбове, моралния избор и емоционалното изразяване – вие много си приличате. Имате еднаква ценностна система и възприемате света по еднакъв начин.

Законът на огледалото

Сродната душа е нещо като нашето собствено отражение, отражение на вътрешното ни аз. Вие го разбирате, а едновременно с това разбирате и себе си, защото гледате на него като в огледало. Душата ви се отразява в неговата – това се нарича „закон на огледалото“.

Създавате нещо заедно

Тясната душевна връзка и сродният светоглед имат огромен потенциал да се прелеят в творчество, в създаването заедно на нещо смислено и полезно — от една просто креативна авантюра, която ви се струва страхотна само на вас двамата, до план за спасяването или завоюването на света.

Не сте задължени да се развивате един друг

Вие просто страшно си приличате. И това е ясно от първия миг. Ако човек се опитва да ви промени, значи той има различни от вашите ценности и възгледи, а това означава, че той не е ваше отражение.

Morkadis

Тук егото подхлъзва много от нас, защото то не търпи да е в застой, трябва му непрекъснато да властва, затова и на определен етап от отношенията успява да ни внуши, че все пак би било добре ако човекът срещу нас се промени в някои отношения. И вместо да променяме себе си и да вярваме, че и сродната душа ще отговори на новите ни вибрации, ние започваме най-грубо да се опитваме да я прекроим, променим, уж обогатим.

Вместо просто да бъдем наблизо, да се наслаждаваме на приликите и да се учим заедно един от друг.

инфо: spisanie8.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.