Знаете ли, че част от човешкото тяло има извънземен произход?

pixabay.com

Половината от атомите в нашата галактика, включително тези в човешкото тяло, най-вероятно идват отвъд от Млечния път. С две думи, част от човешкото тяло има извънземен произход.

Тези атоми, дошли от Млечния път, са пропътували целия път до Слънчевата ни система посредством междугалактически ветрове от гигантски експлозии  на звезди.

Според резултатите от нова симулация големите галактики (какъвто е Млечният път) събират половината от материята си от съседните звездни купове, отстояващи на разстояние до един милион светлинни години.

Изследването на екип от астрономи от Северозападния университет (САЩ) е публикувано в списание Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, съобщава сайтът на университета.

Учените си обясняват това с факта, че когато някои звезди достигнат края на своя жизнен цикъл, експлодират като свръхнови, разпръсквайки газ с огромна скорост през Вселената. Това вещество се подхваща от галактическите ветрове, от потоците от заредени частици, генерирани от взриващите звезди. „Вероятно голяма част от материята на Млечния път се е намирала в други галактики и е пътешествала в междугалактическото пространство, преди отнесена от мощен вятър в крайна сметка да намери новия си дом в Млечния път“ – коментира съавторът на проучването Данаил Англес-Алказар.

Проследяването на потока материя от началото на времето до наши дни и търсенето на произхода на атомите, изграждащи въздуха, който дишаме, и водата, която пием, е един от основните проблеми в астрофизиката.

източник: obekti.bg

Вижте още:

Древни истории за извънземен живот

Вече официално: НАСА праща мисия на Титан, топ кандидат за наличие на извънземен живот

Артефакти на Маите – доказателство за извънземен контакт?

Белият извънземен бог на мезоамериканците

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.