Значение и свойства на тигровото око

pixabay.com

Тигровото око е минерал, който представлява рядка разновидност на черния кварц. Има тигрови ивици, дължащи се на примесите от железен оксид в него. Цветът му е жълт със златистокафяви оттенъци. Структурата му е подчертано влакнеста, като в състава му има влакънца син азбест (със силно присъствие на натрий и желязо).

Тигровото око е открито още в древността. Смята се, че войниците от легионите в Древен Египет са го носели като ценни амулети, защото вярвали, че ще ги предпази от врагове. В древността тигровото око е приеман като камък, който има свойството да лекува болни, затова се е използвал при лечение на различни състояния.

Азиатските народи са наричали тигровото око камък-стимулатор, защото точно така действал на хората – стимулирал ги да си вярват повече и да смятат, че ще постигнат успех в своите начинания.

Смята се, че тигровото око ви позволява да видите всичко. Ако го използвате за прозрение, вие можете да бъдете много щастлив човек. Когато се използва в бижутерията, тигровото око, може да донесе късмет и защита от злото на човека, който го носи. Ако носите този камък се вярва, че той ще ви помогне да имате ясни мисли и поглед над нещата.

Тигровото око е камък за ума, а не за тялото. За това той се използва за съсредоточаване на ума, като предизвиква ума и кара човек да осъзнае своите собствени нужди, свързани с нуждите на другите. Личен символ издълбан върху тигрово око е отличен начин, духовно напредналите да го използват по време на медитация.

Силата на тигровото око се базира на най-добрите качества на тигъра.

1) Търпение: тигър може да чака търпеливо в продължение на часове или дори дни, докато подходящата възможност дойде. В бизнеса и в живота, търпението е добродетел. Оставете тигрово око, за да ви донесе ясно мислене и поглед към ситуацията. Слушайте тигър и изчакайте всичко да дойде с времето си.

2) Фокусира: тигъра ще остане фокусиран върху обекта, който той иска за толкова дълго, колкото е необходимо. Този скъпоценен камък ще продължи да ви фокусира, ако му позволите. Смисъла е да останете фокусирани върху целта си.

3) Определяне: тигъра е напълно решен да получите това, което той иска и се нуждае. Вие също трябва да бъдете такива, за да бъдете успешни в живота си. Ако не сте твърдо решен да успеете, това няма да стане. Поучете се от тигър и позволете скъпоценният камък, да ви помогне да поддържате и повишите вашата решителност във всички аспекти на живота и бизнеса.

Отличен лечебен камък за всякакъв вид емоционално разстройство, тъй като той дава сила, възстановява баланса, облекчава съмнение и помага да вземат решения с визия и яснота. Особено полезен, ако се чувствате изцедени, претоварени или нефокусирани.

Стимулира богатство, чрез привличане на пари в живота на този, който го носи, но в същото време, тигровото око ви помага да запазите богатството, което имате и ви предпазва от злоупотреба с парите ви.

Вземете тигрово око в нощта на пълнолунието, дръжте го под луната светлина, а тя ще ви благослови да трупате пари в живота си. Оставете го да стои на лунната светлина колкото е възможно по-дълго, а след това го носете в джоба или в чантата си, заедно с парите си, за да привлечете повече от тях в живота си.

Медитация с тигрово око

Смята се, че тигровото око е полезен камък за всякакви форми на медитация, йога и други източни практики. Синхронизираната медитация с тигрово око помага за силни вибрации и състояние, което е много спокойно и благоприятно за срещи с други хора, пътуване на ума или дори пътуване извън тялото.

Morkadis

Медитацията с този минерал помага за постигане на състояние на блаженство, преминаване през осъзнаване до достигане на точката на състрадание, топлина и абсолютна любов.

Тигрово око и фън шуй

Тигровото око е отличен източник на ценна защитна енергия, която зарежда средата с положителна енергия. Най-подходящи за поставяне на камъка са прозорците и входната врата. След като бъде оставен там, тигровото око няма да позволи на навлизането на каквато и да е негативна енергия у дома. Тигровото око е подходящ и за детската стая или офиса, но задължително в северозападната част на помещенията.

Ако тигровото око се постави на точното място, то ще допринесе за повече хармония и мир в отношенията, а ако е в офиса ще подобри работоспособността. По време на важна среща или на изпит фън шуй препоръчва поставянето на тигровото око в джоба.

Лечебни свойства на тигровото око

Вярва се, че тигровото око служи като духовен компас, помага при духовна обърканост и липса на креативност. Помага при следните здравословни проблеми: хипохондрия, ставни заболявания, депресия, отит, псориазис, високо кръвно налягане, белодробни проблеми, чернодробни заболявания, влошена памет, личностни разстройства и психосоматични проблеми.

Камъкът тигрово око е много полезен за банкери, инженери, медицински работници, адвокати, математици и високопоставени мениджъри.

Пречистване на тигрово око

Препоръчва се тигровото око да се накисва в подсолена вода от време на време. След това се отцежда и се измива с дестилирана вода. Последната стъпка в пречистването на камъка е да се постави на слънчева светлина за 30-тина минути – така се зарежда с енергия.

Преди да бъде пренесен на ново място, камъкът задължително трябва да бъде пречистен. В противен случай горепосочените процедури се извършват на всеки три месеца.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Да чуем камъните (тест)

Камъните лекуват като билките

Вижте безценните съвети на Дънов за силата на камъните

Камъни, които растат и се размножават

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.