Извънземни изпратили топка с биологичен материал на Земята?

Милтън Уейнрайт, професор от Университета в Бъкингам, посветил над 10 години в анализ на микроорганизмите в космоса, изучава малка метална топка с биологичен материал, открита на близко разстояние от повърхността на Земята, пише „Дейли мейл“.

Според професора и неговия екип топката е доказателство за извънземен живот. Учените изпратили в стратосферата балон за събиране на проби, привличащ микроскопични частици, които експертите проучват и анализират.


Уейнрайт твърди, че от вътрешността на металната топка, която е изработена от титан и ванадий, излязла гъста биологична течност. Има няколко теории за произхода на топката, а според едната става дума за сложен микроорганизъм, който е трябвало да създаде живота на Земята. Друга теория обяснява, че целта на топката е да зарази „земляните“ с непознати болести, а третата е, че материалът е стигнали до Земята с комета.

Носителят на Нобелова награда за медицина сър Франсис Крик развива научно-фантастична теория, че това може би е „семето на живота“. При сблъсъка си с балона топката е направила миниатюрен кратер, който според Уейнрайт е „миниатюрна версия“ на големия кратер, образувал се след удара в Земята на астероида, убил динозаврите.

инфо: trud.bg

Вижте още: 

ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ЛИ РЪКОВОДЯТ ЖИВОТА НА ЗЕМЯТА?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.