Изгубен папирус разказва за среща с извънземни

 пирамиди

Един от най-интригуващите древни текстове – папирусът Тули – се явява хроника на една от най-ранните срещи с извънземни. Историята на папируса също е много интересна.

През 1933 година Алберто Тули (Alberto Tulli), по това време директор на египтоложкия отдел във Ватиканския музей, открива уникален папирус в антикварен магазин в Кайро. Цената му била доста висока, дори и за Ватикана,  и затова Тули копирал съдържанието на папируса.

По-късно египтологът се върнал в антикварния магазин, но папирусът вече бил купен. Две десетилетия по-късно италианският египтолог Борис Барати обявява, че е открил оригинала.

Въпреки че текстът бил непълен, картината, която описва, е доста ясна:

През година 22, третия месец от зимата, шестия час от деня […] сред писарите от Къщата на Живота беше видян странен огнен диск, идващ от небето. Нямаше глава. Дъхът от устата му имаше лоша миризма.

Тялото му беше дълго един прът (около 50 метра) и широко един прът. Нямаше глас. Отиде към къщата на Негово величество. Сърцата им се объркаха и те паднаха по лице. Отидоха при краля, за да му съобщят. Негово величество участваше във всички тези процеси.

Минаха няколко дни и те ставаха все повече в небето. Те блестяха повече от яркостта на слънцето и се простираха до четирите колони на небесата […] Силна бе позицията на огнените дискове.

Армията на краля гледаше към дисковете. Беше след вечерното ядене, когато дисковете се издигнаха още по-високо в небето на юг. Риби и други твари валяха от небето – чудо, което не беше виждано от началото на държавата.

Негово величество нареди тамян, за да се усмири сърцето на Амон Ра, бога на Двете земи. Беше наредено това събитие да се запише за Негово величество и да бъде запомнено завинаги.

Фараонът, за когото става въпрос, е Тутмос III. Събитието е от първите години на управлението му – някъде около 1480 г. пр.Хр.

Описаното НЛО е с формата на диск „без глава“. Вероятно метален, защото е споменато искрящо отражение. Космическият кораб не е издавал звуци, но е изпускал токсични газове. Няколко дни след като скаутът е „обходил“ района, идва цялата армада.

Напускането на корабите е белязано от странно събитие – „риби и други твари валяха от небето“. Възможно е корабите да са използвали вода от река Нил и да са изхвърлили ненужните остатъци.

В папируса не се споменава дали е имало контакт между посетителите и фараона, но интересното е, че това посещение се случва в период, който се характеризира с големи постижения на Египетската империя.

В момента никой не знае къде се намира оригиналният папирус. Изследователят Самюел Розенберг (Samuel Rosenberg) писал до Ватиканския музей с искане да изследва древния текст. Оттам му отговорили: „Папирус Тули не е собственост на Ватиканския музей. Няма го и не може да бъде проследен.“

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ЛИ РЪКОВОДЯТ ЖИВОТА НА ЗЕМЯТА?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.