Изключването на рутера преди лягане е важно за здравето ви

pixabay.com

Безжичните рутери са по-удобни за използване в сравнение с кабелния интернет. Но да не оставяте такива устройства включени, особено през нощта, е много вредно.

Факт е, че рутерите излъчват електромагнитно излъчване, което се отразява изключително негативно на човешкото здраве. Постоянният ефект на такова излъчване върху тялото може да доведе до увреждане на клетките, оксидативен стрес, нарушение на съня, безплодие и развитие на рак.

Безопасно електромагнитно излъчване не съществува. И затова е особено опасно да оставяте рутерите включени, когато има деца в стаята, защото те са по-уязвими от възрастните. В тази статия ще говорим как правилно да използвате Wi-Fi рутерите и какви други източници на радиация ни заобикалят.

Как да използвате Wi-Fi рутера без да навреди на здравето ви

Това устройство не трябва да се инсталира в спалнята, необходимо е то да се намира далеч от мястото, където спите.

Освен това, изключването на рутера през нощта ще увеличи вашата лична безопасност, защото когато компютърът е изключен от интернет, той не може да бъде хакнат. Освен това, изключването на захранването ще спести електроенергия, а безжичните рутери консумират доста – два пъти повече от лаптопите и тридесет пъти повече от зарядните за мобилни телефони.

Как правилно да прекъснете връзката с Wi-Fi

Има няколко варианта: изключете модема от контакта; задайте механичен таймер; купете рутер с вграден таймер и оптимизирайте настройките (можете да използвате услугите на специалист или да гледате видео как да го конфигурирате сами).

Ако желаете, можете да останете онлайн дори когато рутерът е изключен, тъй като изключването на това устройство не ограничава достъпа до кабелния интернет. Благодарение на рутера, вие използвате само безжичен интернет. Ако искате да сведете до минимум ефекта от радиацията върху тялото си, но имате нужда от достъп до интернет, изключете рутера и свържете кабела от него към компютъра.

Невидими източници на радиация във вашия дом

Друг не по-малко опасен източник на радиация, в допълнение към рутера, е мобилният телефон. Ако Wi-Fi на устройството не е изключен, излъчването ще се отрази негативно на вашето здраве. Затова винаги трябва да поставите телефона си в полетен режим или да изключите Wi-Fi през нощта.

Не забравяйте за таблетите и другите джаджи, които също могат да излъчват електромагнитни вълни, по-добре е да изключите всички такива устройства от мрежата. Наред с персоналния компютър, микровълновата фурна също вреди на тялото, когато функционира, тогава заобикалящото пространство се изпълва с радиация в радиус от два метра, а количеството полезни микроелементи значително намалява в храната, която топлите или готвите в микровълновата.

Телевизорът също принадлежи към групата на „опасните“ устройства и трябва да се монтира далеч от спалнята и най-малко на два метра от дивана или леглото. Не забравяйте за електрическите проводници – в близост до стените, където е разположено окабеляването, не трябва да има легла.

Опитайте се да не използвате безжичния интернет и устройства, излъчващи електромагнитни вълни в продължение на няколко дни и ще забележите как сънят ви се нормализира и здравето ви се подобрява.

Morkadis

източник: bukvarche.com

Вижте още:

Психотронните генератори: Информация за размисъл

Продължителното седене – по-опасно от цигарите

Защо е вредно електромагнитното излъчване и как да се предпазим

За първи път учени успяха да свържат човешки мозък с интернет

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.