Какви ще са хората след 1000 години

Преди около 10 000 години хората са развили поносимост към кравето мляко.

За последните 150 години сме добавили 10 сантиметра към средната си височина като вид, а за последните 65 години сме прибавили и цели 25 години към продължителността на живота си, основно благодарение на науката.

За толкова кратки периоди от време сме постигнали сериозни промени в природата на човека, и затова е съвсем естествено да се запитаме как ли би изглеждал човек след по-продължителен период от време, например 1000 години.

Едно от нещата, с които можем да се гордеем, е мозъка. Като илюстрация, за да се моделира 1 секунда мозъчна дейност са били необходими 705 024 процесорни ядра, 1.4 милиона гигабайта РАМ и 40 минути работа. Как звучи това, сравнено с модерния ви домашен компютър?

Но може би не винаги ще имаме предимство пред машините, които сме създали. Очаква се съвсем скоро компютрите не само да достигнат изчислителната мощ на човешкия мозък, но и да развият свой изкуствен интелект, който да може да общува като говори, пише, слуша и запомня. Хората ще стават все по-интегрирани с роботите. Вероятно ще има микроскопични нано-роботи, които ще плуват в телата ни и ще увеличават нашите естествени способности. Очаква се броя на езиците, които се говорят по света, рязко да намалее, и поради повишената топлина и ултравиолетовата радиация тъмната кожа да стане стандарт.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Земята е затвор, хората не са оттук

5 от най-ужасните професии, които хората са имали по време на Викторианската епоха

Ако хората изчезнат, кой би доминирал в живота на Земята?

Как ще се изхранват хората, пътуващи в дълбокия космос 6300 години?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.