Какво говори за нас формата на ушите ни?

ухо

От древни времена учените са забелязали тясна връзка между външния вид и характера на човека. От въпроси за физиономия се се интересували Хипократ, Питагор, Аристотел и дори Леонардо да Винчи. Особено внимание се отделя на формата на ушите. В крайна сметка тази част от тялото се формира в утробата на майката и не се променя през целия живот, освен ако не се брои растежът.

Вижте някои от тайните на физиономията ни:

Формата на ушите

Нашите уши са уникални.

Малко хора знаят, че ушите на даден човек са толкова индивидуални, колкото пръстовите отпечатъци. Днес се развива активен специален метод за идентифициране на хората по ушите им. Британски изследовател от университета в Саутхамптън изобретил специален компютърен метод за идентификация на ухото.

С помощта на сензори изображението на ушите се чете и записва цифрово. Този метод е по-перфектен в сравнение с идентифицирането на личността на човек по ретината на окото или пръстовите отпечатъци. Може би в бъдеще за паспортен контрол ще ни трябва само цифрова холограма от нашето ухо.

Ушите могат да ни разкажат за нашето минало
Специалистите условно разделят ухото на четири части: външният ръб, средната част, вътрешната част а също и лобът на ухото. Ако всички части на ухото имат правилната структура (добре изразена форма), експертите заключават, че този човек е имал щастливо детство.

Ушите издават нашите умствени способности
Позицията на ушите във връзка с веждите може да разкаже за интелигентността на дадено лице. Ако горната линия на ушите е над линията на веждите, човекът има високи умствени способности. И ако горната линия на ушите е на същото ниво с веждите, това показва интелигентност над средното.

Размерът на ухото
Често големите размери на ушите свидетелстват за изключителните музикални способности на човека. Малките уши са знак за чувствителна природа. Твърде плътно ухото се среща при сериозни и понякога мрачни хора. Потиснатите уши показват умереността на собственика им. Ако ушите се притискат здраво към главата, може да се заключи, че лицето е сдържано и внимателно.

Дължината и характерът на човека
На изток продълговатите лобове са знак за мъдростта и издръжливостта на човека (не без причина Буда е имал дълги лобове). Малкият размер на лобовете показва изключителната амбиция на собственика. Хората с квадратни лобове са изключително упорити. Между другото, това им помага да постигнат целите си.

Акупунктурни точки на ушите
Не всеки знае, че има над 200 акупунктурни точки върху ушите, които са отговорни за правилното функциониране на вътрешните органи. Правилно масажиране на тези точки, можете да ви помогне да решите различни проблеми със здравето ви, както и емоционалното ви състояние.

инфо: zdrave.to

Вижте още:

Формата на пръстите описва интимни аспекти от характера ви

Формата на носа издава много за характера на един човек

Какво можем да научим за характера от формата на ръцете

Физиогномика – виж му лицето, за да разбереш що за човек е

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.