Какво казва любимият ви книжен жанр за вашата личност

pixabay.com

Ако погледнете към домашната си библиотека сигурно няма да ви е трудно да определите любимия си жанр. Той определено говори много за това какъв човек сте. Книгите ни оформят по много начини – чрез своите истории, чрез своите поуки, дори чрез героите, независимо дали са феи, извънземни или нормални хора.

Така че се замислете кои са любимите ви книги и кой жанр са, и се пригответе да разберете какво означава това за вашата личност. Любимият ви жанр ще разкрие най-истинското ви Аз дори по-добре от зодиакалния знак:

1. Класики

Препрочели сте и ще продължавате да препрочитате всяка класика, която ви падне в ръцете. Джейн Остин, Силвия Плат, Ърнест Хемингуей и Джон Стайнбек – това ще остане завинаги любимата ви група от писатели. Вие сте били детето в гимназията, което е изчитало всички задължителни книги и дори им се е радвало. Предпочитате да опознаете един човек в дълбочина, отколкото да познавате няколко души само повърхностно. Склонни сте да цените простите неща в ежедневието повече от всичко друго.

2. Фентъзи

Вие предпочитате да четете за необятни и комплексни светове, в които въображението ви може да се скита, където и колкото пожелае. Още от дете се интересувате повече от митология, отколкото от каквото и да е друго. Вие сте мечтатели и често сте се отплесвате докато сте в училище или на работа, бленувайки за следващото голямо приключение, което ви очаква. Що се отнася до приятелите, вие имате някои от най-добрите и никога не бихте се отнесли лошо с тях, защото знаете колко ценно е истинското приятелство, особено след като сте прочели Властелинът на пръстените и Хари Потър.

3. Историческа проза

Вие обичате измислиците, но също така обичате и фактите. Харесва ви да знаете какво ще се случи и не сте голям фен на изненадите. Носите навсякъде със себе си тефтер с подробен план за всичко, което правите или ще правите, и все пак от време на време не се страхувате да се отдадете на някоя спонтанна дейност. Забелязвате и най-малките детайли и често на работа ви наричат перфекционист. Обичате да наблюдавате и изучавате хората и с удоволствие слушате приятелите и семейството си, когато ви разказват истории от миналото си.

4. Ужаси

Подобно на Стивън Кинг, вие вярвате, че всеки трябва да чете повече книги на ужасите. Не се плашите лесно и повишаването на адреналина при четене ви се струва почти като наркотик. Вие сте този, който обича да поема рискове в групата ви от приятели и когато отидете в увеселителен парк вие сте винаги пръв за най-страшните влакчета. Вие сте невероятен разказвач на истории и приятели ви знаят, че извадите ли фенерчето докато седите около огъня, ги очаква история, която ще ги преследва през останалата част от седмицата.

5. Литературна проза

Вие предпочитате да четете за често срещани житейски проблеми и неприятности, които могат да се случат на всеки. Обичате да научавате неща за хората, а за тези, които не познавате, си съчинявате сами житейски истории, докато ги подминавате по улицата. Вие сте велик мислител и когато става въпрос за решаване на проблеми, сте професионалист. Обичате да гледате на живота си така, сякаш е филм и винаги се чудите кога ще се разгърне следващата сложна ситуация.

6. Мистерии / Трилъри

След като прочетохте Gone Girl, не можахте да спрете да мислите за книгата седмици наред. Изключително добри сте в това да познавате какво ще стане по-нататък и да откривате улики, които разкриват края, така че често приятели ви странят от вас докато гледат Game of Thrones, за да избегнат спойлери. Гледате на живота като на мистерия и винаги търсите по-дълбок смисъл в нещата. По-тихи сте от другите, но това е просто защото ви харесва да бъдете мистерия за тях.

Morkadis

7. Нехудожествени книги

Вие винаги имате най-новия мемоар или автобиография под ръка, дори преди всички други. Страхотен слушател сте и се наслаждавате на опознаването на някого чрез странностите и анекдотите им. Често търсите нови начини да подобрите себе си и живота си. Обичате да правите големи жестове, защото искате да живеете живот, за който си струва да се разкажете някой ден.

8. Романтика

За вас, за да се счита една книга за страхотна, тя задължително трябва да включва страстна любовна история. Предпочитанията ви варират от „Отнесени от вятъра“ до “Петдесет нюанса сиво” и всичко между тях. Имате пламенно сърце и винаги правите повече от необходимото, за да зарадвате някого, когото обичате. Винаги успявате да гледате положително на живота, дори и да сте ударили дъното. Имате големи очаквания, когато отидете на срещи, но също така сте доста талантливи в това да завъртите главата почти на всеки, който погледне към вас.

9. Научна фантастика

Вие обичате да четете за междугалактически приключения и футуристични събития, които биха могли да се случат един ден. Когато сте били дете, не винаги сте се вписвали сред другите, защото сте били твърде заети да мислите за нови светове и герои далеч по-интересни от скучното училище, на което сте принудени да ходите. Често имате наистина страхотни идеи, но понякога се страхувате да ги споделите. С бързия ви ум, вие и всички около вас знаете, че вие ще бъдете този, който би преживял някое апокалиптично събитие.

10. Young Adult

Вие често може да бъдете забелязани в секцията за YA, преглеждайки новите издания и препоръчани книги. Вие сте млади по сърце и това ви прави само по-любопитни и готови да научите нови неща в живота. Вие сте в тон с емоциите си и почти винаги сте тези, при които отиват приятелите ви, когато се нуждаят от добър съвет. Повече от всичко вие сте независими и се гордеете както с успехите, така и с неуспехите си. Знаете, че всичко това е част от процеса.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Гадаене с помощта на книга

Начина по който четете книгата си говори много за вас

Коя книга е била хит в годината на вашето раждане

7 писатели и художници, които са искали творбите им да бъдат унищожени

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.