Какво не трябва да правите през високосна година?

Дори и да не сте замисляли над въпроса, сигурно вече пред очите ви е попаднала информацията, че 2020 е високосна година и съответно на календара ни ще фигурира още 1 добавен ден към обичайните 365 годишни дни- 29 февруари.

В различните държави има коренно различни поверия, свързани с високосните години, но преобладаващо е мнението, че това са години, през които нищо не е трайно.

За България най-разпространеното схващане е че не трябва да настъпват никакви промени през цялата година, ако тя е високосна. Ето защо тук ще ви запознаем с това, което в никакъв случай не трябва да правите през високосна година.

1. Не сменяйте семейния си статут. Вероятно защото основното нашенско поверие гласи, че нищо не е трайно през високосна година. Така че не сключвайте брак и не се женете/омъжвайте, ако искате да се радвате на дълъг семеен живот. Също така не е добре и да се развеждате, защото разводът ви ще е свързан с много проблеми и неясен изход.

2. Не сключвайте големи и важни сделки – не продавайте старата си кола и не купувайте нова, както и не продавайте жилището си и не купувайте ново. Лошият късмет ще е с вас, ако сторите това през високосна година.

3. Ремонт на жилището също не е добра идея, стига да не смятате, че има вероятност покривът да падне върху вас (образно казано). В най-добрия случай е добре за по-сериозен или дори „козметичен“ ремонт да изчакате следващата година.

4. Не носете никакви златни накити, а ги заменете със сребро. Счита се, че среброто ще прогони лошия късмет, с който се свързват високосните години. Ако не носите никакви бижута, то носете в себе си винаги по една сребърна монета или дори я пришийте в дрехите си.

5. Не трябва да сменяте работата си, защото ако точно през високосна година да сте получили неустоимо бизнес предложение, то ще се нареди към онези „промени“ в живота ви, които се свързват именно с лош късмет.

6. Не планирайте посещение на рискови природни забележителности (високи върхове, земетръсни зони, вулкани и т.н.), защото се счита, че през високосните години майката природа ще започне да се бунтува и съществува голям риск от земетресения, тайфуни, цунамита и други природни бедствия.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

2020 година ще е високосна

Ясновидката Гюкчен в прогнозата си за 2020 г.: Настъпва годината на хората!

За 2020-та: Най-важният съвет, който всяка зодия трябва да получи

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.