Какво означават рисунките, които правим без умисъл, или какво ни казва подсъзнанието ни

Замисляли ли сте се някога какво означават рисунките, които рисувате безцелно, докато говорите по телефона или имате друго основно занимание? Преди да прочетете тази статия, разгърнете бележника си, листовете със записки разпилени на бюрото или до телефона, и обърнете внимание на драскулките, които сте сътворили.

Вероятно неведнъж сте се чудили, какво ли ви е провокирало да нарисувате точно тази последователност от цифри и букви, сложна конструкция от квадрати и триъгълници, странно лице, за което би ви завидял и Пикасо, или странно изображение на кон, за което само вие знаете, че не е куче, козел или някое друго животно, претърпяло сериозни генни модификации.

Когато стигнете до края на тази статия, вече ще бъдете специалисти в разчитането на тези драсканици и рисунки, проектирани от подсъзнанието ни, с което много рядко, най-често само докато спим, влизаме в „директна връзка“. Нека да видим какво разкриват различните рисунки.

Цифри

Ако установите, че често драскате цифри, вероятно на подсъзнателно ниво особено много ви вълнува темата за материалното. Причините за това може да са две – или ви се иска да намерите начин да печелите повече пари, или пък се безпокоите са дълг, който не знаете как и кога ще можете да изплатите.

Слънца и гирлянди

В случай че много от страниците на тефтера, в който си нахвърляте записки или правите график за предстоящите си ангажименти, са изпъстрени със слънца или гирлянди, вие изпитвате болезнена необходимост от нежност и внимание. Или иначе казано, противно на очакванията, тези обекти съвсем не символизират позитивно настроение и усещане за щастие, а напротив – човекът, който рисува подобни рисунки, изпитва остра липса на човешка топлина и социални контакти. И най-доброто, което може да направи, е да се опита да я запълни, като започне да се среща с хора, възстанови контактите си с приятели и разнообрази ежедневието си с приятни, социално активни дейности.

Геометрични фигури

Квадрати, ромбове, триъгълници и изобщо геометричните фигури свидетелстват за човек с ясни цели и твърди убеждения. Това са практични личности, които не се предават лесно и проявяват твърдост и характер, когато се изправят пред трудности и хора, с които са на противоположни мнения. Отличават се с логическо мислене и са способни да заемат ръководни постове. Симетричните форми са символ на акуратност и стремеж към създаване и поддържане на определен ред, мъдрост и способност за добро планиране. Същевременно ако ъглите на фигурите са нарисувани със замах и са прекалено заострени, това може да бъде разтълкувано като склонност към агресия. Хората, които отговарят на това описание, трябва да проумеят, че прекомерната им концентрация има и негативни страни, тъй като им пречи да почиват пълноценно и да сменят перспективата тогава, когато това е необходимо в подхода им.

Кръстове

Кръстовете са знак, че човек изпитва чувство за вина. Възможно е да осъзнава, макар и подсъзнателно, че е обидил или наранил някого, че сте дал обещание, което не сте изпълнил и едва ли ще изпълни, или да усеща упрек, насочен към него. Ако сте сред хората, които рисуват често кръстове, най-доброто, което можете да направите, е да обсъдите този въпрос с хората, които биха могли да имат отношение към него, или да поискате прошка, която ще снеме от плещите ви това бреме. Впрочем рисунките ви може да не се заключават само до обичайните кръстове, а да включват повече орнаменти, като например схеми на бижута с формата на кръст или щампи, съдържащи кръстове. Най-често авторите на подобни рисунки са от женски пол.

Вълнообразни линии

Рисунките ви изобилстват от спирали, кръгове или вълнообразни линии? Чуждите проблеми ви интересуват слабо или дори сте напълно безразлични към тях. Вие сте прикрита и сдържана личност и не ви е приятно, когато някой се намеси в делата ви по какъвто и да било начин. Възможно е също така да преживявате лека криза. Постарайте се да запазите контрола над себе си и да не допускате да бъдете несправедливи и прекалено безчувствени към другите, тъй като бихте могли да засегнете някого, без той изобщо да го заслужава.

Звезди

Morkadis

Звездата е символ на позитивното мислене и най-често преобладава в рисунките на хората с оптимистична природа. Когато се сблъскат с проблеми, хората, които попадат в тази категория, се стараят да не губят кураж и бързо да се справят с трудностите. Също така „звездните рисунки“ издават желанието на „художника“ да привлече вниманието върху себе си.

Дървета

Дърветата с тънък ствол и гола корона най-често са нарисувани от хора, които не знаят какво да правят с живота си и се чувстват потиснати или нещастни. Ако обаче дървото е със солиден ствол и кичеста корона, авторът на рисунката е енергична личност с позитивно мислене, която не се притеснява за нищо.

Сърца

Ако рисувате сърца, най-често едно в друго, в момента вътре във вас бушуват силни чувства, които ви карат да искате да разцелувате целия свят. Вместо това обаче вие се стремите всячески да сдържате емоциите си и хората от обкръжението ви биха казали, че сте строги и непристъпни личности. Колкото по-голяма е рисунката ви, толкова по-голяма е разликата между вашата истинска същност и маската, която си слагате. Вземете се в ръце и станете по-открити, поемайки повече рискове.

Шестоъгълници

Рисували ли сте скоро чертежи на шестоъгълници със съединени страни, наподобяващи медни пити? Това би могло да означава, че в момента сте в хармония със себе си и света и се стремите към подреден и спокоен живот. Друга интерпретация на тази рисунка е готовността и подсъзнателното ви желание да създадете семейство, които се страхувате да признаете дори пред самия себе си.

източник: lifestyle.framar.bg

Вижте още:

Писането унищожава негативните ефекти от стреса

Какво говори почеркът ви за вас и вашето здраве

Какво означава, ако намериш копче

Сърби те някоя част на тялото? Виж какво означава

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.