Какво означава, ако намериш копче

Все по-малко дрехи се правят с копчета, забелязвате ли? Но те не престават да са актуални, особено при официалните облекла. Сигурно всеки има вкъщи разни стари копчета, прибрани и забравени в някой шкаф – винаги може да потрябват за нещо.

Но случвало ли ви се е да намерите копче на улицата? Сигурно няма да му обърнете никакво внимание, камо ли да го вземете и приберете. Освен ако не сте наясно, какво означава да намериш копче.

В стари времена хората са използвали различни знаци, за да тълкуват настоящето, предсказват бъдещето и да се предпазват от зли сили. С копчетата също са свързани много поверия. Според вярванията, намерилият копче ще получи добри вести.

Навярно се питате: Има ли значение какво е копчето и колко дупки има? Смята се, че колкото повече са дупките на копчето, толкова новините ще са по-добри и ще ви донесат по-голям късмет. Вярва се дори, че такова копче може да стане талисман, който със силата си да ви предпазва от зли очи.

Как да си направим талисман от намереното копче?

Вземете червен конец и прекарайте през дупките на копчето. Конецът трябва да мине през всички дупки. След това завържете червения конец на възел точно до дупките, за да не се плъзга и мести копчето.

Талисманът ви е готов. Има обаче едно условие, за да действа правилно – трябва да го носите винаги с вас, но да го скриете добре от очите на другите хора. Смята се, че ако някой го види, силата му ще изчезне.

Ако млад човек намери копче, то може да му донесе промяна на работата с по-добра или повишение. Но ако копчето бъде намерено от пенсионер, студент или ученик, това предупреждава за някакъв вид пътуване.

Смята се също, че ако намерите зелено копче близо до дома си, това предвещава финансово благополучие, паричен подарък, богатство, награда, наследство и т.н. Когато намерите бяло копче на улицата, не забравяйте да го вземете и да го държите у дома в затворена кутия. Тя обещава щастие, късмет и много приятни събития. Но не се препоръчва да вземате черно, защото това може да привлече много неприятно заболяване.

Не взимайте копчета с една или две дупки на улицата, в противен случай ще привлечете болести и нещастия на човека, който го е загубил.

Други вярвания за копчетата

– Ако ти се скъса твоето лично копче, навярно имаш проблеми с енергетика си;

– Ако предстои да се срещаш с неприятни хора, които е ти влияят зле, е добре да пришиеш всичките си копчета, така те няма да могат да ти влияят негативно;

– Ако зашиеш копчетата с хоризонтални бодове, ще укрепиш връзката с приятелите си;

– Ако зашиеш копчетата с вертикални бодове, това ще подсили интуицията ти;

– Ако зашиеш копчетата с бодове като буква Z, ще получиш успехи;

– Ако зашиеш копчетата с бодове като буква Х, ще имаме здраве и красота;

– Ако зашиеш копчетата с бодове като буква N ще се справиш с нестандартни житейски ситуации;

– Ако зашиеш копче на тайно място, то може да ти помогне да постигнеш желаните цели;

– Ако изгубиш твое копче, означава, че някой те мами или ти мисли злото.

– Не закопчавай копчетата си, отивайки някъде, това може да донесе проблеми, закопчей ги преди да тръгнеш.

– Не ший копче с дрехата върху себе си, така ще си зашиеш паметта (или късмета).

Сега навярно няма да подминете безразлично, когато видите изгубено копче. Огледайте го и преценете – вашето късметче ли е или ще го оставите там.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Ако сънувате тези 5 неща, чакайте голямата любов

Какво ще се случи, ако счупите чаша, намерите яйце с две жълтъка, разлеете кафето…

Ако намерите някой от тези 10 предмета, късметът ви е в кърпа вързан!

Бабини поверия: ако искате – вярвайте!

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.