Какво са искали да ни кажат древните чрез „клекналия човек“?

4

„Клекналият човек“ е символ, който се среща при всяка древна култура и често е смятан за изкривена версия на формата на човешкото тяло. Този символ е архетип, като всяка отделна култура е имала свой собствен начин на изобразяване. Интересното е, че всички цивилизации започнали да използват този символ по относително едно и също време, заради което се появили спекулации, че или тези древни култури са контактували помежду си, или всички са били вдъхновени от едно и също събитие, което най-вероятно се е случило в небето.

Символът на клекналия човек се среща в Австралия, северна Европа, Африка и дори Малта. Тези изображения си приличат изключително много, а ако става въпрос за някакво космическо събитие, то определено е било от изключителна важност за древните цивилизации, тъй като всички те решили да запазят за бъдещите поколения нагледен спомен за него.

5

Група учени изследвали на 100 хил. петроглифа, изобразяващи клекнал човек. Те били картографирани чрез GPS система, която определила посоката, в която гледат. Става ясно, че са насочени към точка в небето над южното полукълбо.

Един от водещите световни експерти по плазмен разряд, Антъни Перат (Anthony Peratt), разпознал в петроглифите форми, които е виждал и преди. След това провел продължителни полеви изследвания и стигнал до извода, че това, което са видели древните, е било изключително мощен високоенергиен плазмен разряд, който можел да се наблюдава в атмосферата и с просто око.

6

Учените забелязали също, че древните хора изведнъж спрели да рисуват многоцветни, шарени картини и започнали да създават бели сюрреалистични изображения, понякога очертани с червени линии.

Освен Перат и други учени изследвали клекналия човек и всички стигнали до извода, че повечето петроглифи са направени на сходни места – скали, които са прикрити от близка планинска верига. Ако древните наистина са наблюдавали плазмен разряд, то е напълно възможно след него да се е отделила синхротронна радиация (лъчение), която е могла да бъде смъртоносна за всеки, намирал се на открито.

7

инфо: drevnite.com

Вижте още: 

10 000-ГОДИШНИ ПЕЩЕРНИ РИСУНКИ С ИЗВЪНЗЕМНИ И НЛО СА НАМЕРЕНИ В ИНДИЯ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.