Какво трябва и какво не трябва да имате в дома си

дом

Цветята в саксии отразяват състоянието на своите стопани.

Ако се грижите за тях, те чрез външния си вид ще ви подскажат колко комфортна е енергията в дома ви. Когато се намирате край живи цветя, вие получавате заряд от бодрост и спокойствие. Ако сте разстроени или опечалени, седнете близо до цветето и се вгледайте в него. След известно време ще ви стане по-добре.

Изсушените цветя, поставени във ваза, способстват за благополучие, богатство, здраве и уют. Те неутрализират негативната енергия.

Цветя и билки, окачени на китки в определени места или в сервизните помещения още повече подобряват енергетиката на дома. Спомнете си, че някога във всеки селски дом е имало окачени китки билки на тавана.

Цветята, пазени в дома и изсъхнали по естествен начин, отделят здравословна енергия, която защитава жилището в периоди на епидемии.

Фигурки на животни (само не гротескни) защитават дома от нещастия и пазят парите в него. Кучета, мечки, тигри, дракони – всички те ще ви пазят, фигурки на войници са прекрасно изчистващо средство. Слонове, вървящи един след друг от голям към по-малък, са универсално изчистващо средство.

Възглавничките са амулет на съпружеската любов. Ако те са гобленови, с избродирани рисунки, ярки, пазят от раздяла с любимия човек и съсредоточават вниманието върху партньора. Ако на тях има цветя – пазят здравето; ако са изобразени хора или животни – защитават от опасности; ако са избродирани пейзажи, постройки, това помага да бъдат успешни начинанията ви.

Нашите жилища са пълни с най-различни предмети и вещи -от чисто функционални до украсяващи интериора. Но не всичко е добро за дома.

Старите износени чехли не бива да се пазят – те привличат негативната енергия. Ако са се скъсали, трябва да ги изхвърлите. Не трябва да пазите и скъсани и негодни дрехи. Винаги оценявайте старите обувки и дрехи на принципа ще ги носите ли някога. Ако не – изхвърляйте смело.

Съдове с пукнатини и дефекти, получени в процеса на експлоатация, нарушават енергетиката на храната, като я правят дори опасна за човешкото здраве. Колкото и да ви харесва съдът, ако е спукан или се е отчупило парченце, трябва да го изхвърлите. Чинията (чашата) символизира семейството. Наранените съдове показват възможни проблеми в отношенията.

Виещите се растения привличат различни заболявания. Ако растението е извън дома, от външната страна, то е полезно – домът ви ще бъде защитен. Но ако такова растение се отглежда вътре, растежът му трябва да се организира по такъв начин, че виещите се стебла да образуват топка в саксията.

Опасно е да се държи в дома и тръстика (папур). Изсушена, тя привлича нещастието и предвещава болест, смърт. В същото време в можете да разположите други сухоцвети, които в повечето случаи преработват негативните излъчвания, защитавайки жилището и обитателите от болести.

Хвойновите клонки са уместни само в периода на коледните празници. Лоша поличба е да се държат в дома в останалото време от годината. А бегонията – символ на благополучието на семейството, винаги ще помогне да уравновесите ситуацията. Никога не внасяйте в дома си подарена палма – на голяма мъка е.

инфо: po-krasivi.net

Вижте още: 

ОПОЗНАЙТЕ ЧОВЕК ПО ВЕЩИТЕ В ДОМА МУ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.