Как да коригирате зрението си по естествен начин?

очила

В днешно време голяма част от човечеството има проблеми със зрението. Всички модерни технологии, които ни заобикалят ежедневно, малко или много допринасят за този факт. И тъй като не всеки има възможност да се подложи на лазерна хирургия, за да коригира зрението си, повечето хора носят всекидневно очила или лещи. Учените обаче са открили, че има и друг ефективен начин да преборите диоптрите. Ако спазвате няколко прости правила, има реален шанс да подобрите състоянието на очите си.

1. Премахнете стреса

В основата на повечето проблеми със здравето стои именно стресът. Тъй като той атакува цялото ви тяло, когато стигне до мозъка, това, на свой ред, засяга зрителните нерви. Сигурно сте забелязали, че когато са изложени на напрежение, много хора присвиват очи, което допълнително натоварва мускулите на очите. За да облекчите стреса в тази област, е нужно да държите лицето си максимално отпуснато. Няма да навреди, ако периодично масажирате слепоочията и цялата зона около очите.


2. Гледайте към светлината

Това упражнение до голяма степен отново е свързано с мускулите на лицето. Всеки ден затваряйте очите си и стойте срещу пряка слънчева светлина в продължение на няколко минути. Затоплящото усещане успокоява нервната система и помага да се отстрани пластът на лигавицата, който покрива горната част на очната ябълка.

Разбира се, през летните месеци, е желателно да се упражнявате в часовете, когато лъчите не са особено силни, а именно рано сутрин или по залез слънце. Специалистите в тази област твърдят, че благодарение на това обикновено действие вие помагате на целия си организъм да се събуди, а зрението ви след това ще бъде изключително ясно.

3. Яжте правилните храни

Няма нищо по-ценно и полезно от здравословната храна! Освен, че снабдявате тялото си с необходимите му витамини, вие имате възможността и да коригирате зрението си. Уверете се, че ежедневно снабдявате организма си с витамин Е и цинк. Храните, които оказват благоприятно влияние върху очите са бадемите и морковите.

инфо: ezine.bg

Вижте още: 

КАК ДА ПРЕОДОЛЕЕМ СТРЕСА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.