Как да програмирам ума си да мисли позитивно?

Вероятно не сте се замисляли, но много хора имат твърде негативно мислене, което се отразява на целия им живот. От това страдат още и близките им, приятелите, колегите, както и всички, с които се срещат.

Негативизмът на ментално ниво се реализира в реалността много често чрез неуспехи, провали, лош късмет, злонамерени хора, загуби и травмиращи раздели.

Но можем ли да променим мисленето си от отрицателно към положително? Да, разбира се, дори да не е толкова лесно, това е напълно възможно. Просто трябва да програмираме ума си да мисли позитивно. Ето няколко идеи как точно да се случи това.

Направете списък с негативните си мисли

Това е чудесен начин за осъзнаване на количеството негативизъм в ума – нещо, което повечето хора трудно признават пред себе си, а също и пред останалите. За целта започнете да записвате на един или няколко листа всяка негативна мисъл, която преминава през ума ви.

Поставете си за цел да се самонаблюдавате, за да успеете наистина да идентифицирате лошите мисли. Когато някоя от тези мисли се повтаря твърде често, отбележете я с червено. „Червените“ мисли ще изискват повече усилия за трансформирането им в позитивни. Започнете първоначално да работите върху тях. Използвайте метода за противодействие чрез коригиращи мисли.

Коригиращите мисли – по-добрият списък

Това са такива мисловни настройки, които заместват частично или напълно една негативна мисъл. Напревете си един нов списък на отделен лист. В него вписвайте новите мисловни утвърждения, които ще заместят и коригират старите „лоши“ мисловни модели.

Например, ако през ума ви много често минава следното заключение „На мен винаги ми се случват лоши неща“ в списъка с коригиращи мисли запишете „На мен винаги ми се случват хубави неща“. Започнете да си повтаряте тази нова идея всеки път, когато по навик ви хрумне „лошата“.

Дори да не вярвате, просто го направете. Скоро ще забележите, че наистина са започнали да ви се случват хубави неща. Направете същото с останалите „червени“ мисли. Това е ефективен метод за трайно препрограмиране на ума да мисли позитивно.

Избягвайте потока от негативна информация

Мнозина не забелязват, че голяма част от деня върху нас се изсипват потоци от негативна информация. На подсъзнателно ниво тя формира негативно мислене. За да промените това, стремете се да избягвате тези потоци. И опитайте да се заобиколите от източници на позитивизъм.

Например – гледайте комедии, вместо драма. Пуснете си концерт, вместо новини. Слушайте релаксираща музика, вместо песни с агресивно звучене и послание. Ходете сред природата, на разходки, спортувайте и се срещайте с позитивни хора. Скоро ще успеете да програмирате ума си по нов начин, а именно – да мисли позитивно.

източник: sanovnik.bg

Morkadis

Вижте още:

Внимавайте с негативните мисли, защото от тях зависи качеството на живота ви

Мисълта е бумеранг: Мислиш добро – добро ти се връща

Петър Дънов: Мисълта може да изпъди всяка болест от човека

Ефектът на Паули: хората могат психически да влияят на околната среда

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.