Как да се справим със страха от смъртта

прераждане

Всеки човек се бои от смъртта, но милиони хора по света оставят този страх да управлява живота им. Това състояние се нарича татанофобия.

Това може да бъде особено вярно за хората, които са близо до края на живота. Тогава несигурността около процеса на смъртта може да се увеличи, тъй като реалността ѝ става все по-близка. За да се чувствате по-комфортно с края на живота, трябва да разберете вашата фобия и да работите, за да я преодолеете и да не се оставяте да вгорчи годините, които са пред вас.

Страхът от смъртта често е страх да не живееш според собствените си желания. Заслужавате да видите мечтите си. Колкото повече прегръщате живота, толкова по-малко ще се страхувате от смъртта, защото, когато дойде времето, ще знаете, че сте живели пълноценно.

За да справите с тази фобия, се научете да приемате смъртта като естетсвен процес. Това ще помогне да се разпознаем като част от един по-голям и велик цикъл на живота. Ще намерите утеха във факта, че всички останали трябва да преминават през едни и същи житейски изосновни граници – раждане, живот и смърт, и това е нормално.

Прочетете наличните литературни и самопомощни ръководства за смъртта. Много автори споделят собствените си размишления по въпроса. Също така религиозни водачи, философи и мистици са построили великолепна библиотека по въпроса за отвъдното. Техните творби може да не ви кажат със сигурност какво ще се случи, след като умрете. Но те могат да ви помогнат да се справите с еднакво важните въпроси защо сме тук и как трябва да се подготвим за отвъдния живот.

Фокусирайте се върху живота. Има толкова много прости неща, които можете да направите, за да живеете по-здравословен и по-позитивен живот. Всъщност понякога най-малките стъпки, прилагани последователно, водят до най-големите промени. Ангажирайте се да ходите всеки ден на разходка, например, независимо дали вали, или пече слънце.

Проучете вашите страсти. Напишете списък с всички невероятни неща, които искате да направите, преди да умрете. Ако сте заети, няма да имате време да се притеснявате за умирането.

Бъдете честни със себе си и се изправете пред факта на собствената си смъртност. Ако не го направите, страхът от смъртта ще ви побърка.

Животът става много по-ценен, когато се реализира.

Знаете, че някога ще се изправите пред смъртта, но не е нужно да живеете в страх. Когато сте честни със себе си и сте изправени пред страха си, ще можете да се освободите от тази вредна фобия.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Смъртта е само илюзия

Какво се случва с душата след смъртта според най-масовите религии

Медиум разкри какво се случва с душата ни след смъртта

„Дойдох да кажа, че смъртта не е краят“

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.