Как действа законът за привличането на хора и събития в живота ни?

мисъл

Независимо от факта, че законът за привличането, който материализира нашите мисли, е широко известен, за него често се забравя. Защо се случва това и как да го заставим да ни служи?

Известен е един много интересен факт. Когато дълго време работите върху нещо, дори и безуспешно, започва да се случва нещо странно. В един момент срещате точните хора, буквално на главата ви падат необходимите книги, статии, бележки, както и друга информация.

Невъзможно е да се каже точно кога започва да се случва това, но то се случва абсолютно винаги и с всеки човек. Тайнствената сила с неизвестен характер намагнетизира пространство, създава обстоятелствата.

Така работи този закон за привличането. Интуитивно за него знае или подозира всеки, но не всеки успява да го използва за себе си.

Парадоксът е, че за съществуването на този закон ние забравяме с изненадващо постоянството. Да, да! Точно така – ние го забравяме напълно, като нещо незначително и маловажно. И дори ако си повтаряме по сто пъти на ден, че „мисълта е материална“, пак се появява нещо, което ни отклонява.

Какви са причините, които ни карат да забравяме за закона за привличането?

1. Неприятности

Малки, големи, всекидневни, очаквани или често появили се изневиделица, което , разбира се, не ни дава душевно равновесие.

Последното може лесно да бъде нарушено от неприятно обаждане от работата или от собственото ни дете с гневно избухване. Ние веднага превключваме, започваме да се ядосваме, обиждаме, повишаваме глас, забравяйки, че мисловната радиостаниция продължава да работи, изпращайки в ефира не особено положителни импулси.

2. Очаквания от себе си и другите

„Mдаааа, не очаквах това от теб ..!“ казваме ние и по този начин разделяме света на две части: в едната, приятната, нашите очаквания се случват, а в другата, не много приятната, не. И веднага след като ние се окажем в последната, всички добри неща изчезват за един миг.

Другите ни се струват невнимателни, мързеливи, и дори враждебни, защото са се осмелили да излязат извън рамките, в които ние мислено сме ги поставили. Включвайки негативните очаквания, ние буквално принуждаваме другите да се обърнат към нас с тъмната си страна.

3. Обкръжение

Това са „добри“ приятели, познати, и дори роднини, които за пореден път устройват разговор и внимателно казват „Избий си това от главата! След като съдбата е такава, нищо не може да се направи… “

Morkadis

Ние с благодарност приемаме съвета, връщайки се към „нормалното“ съществуване и преставаме да излъчваме „грешните“ мисли за по-добър живот. И ние не знаем, че такова „избиване от главата“ се превръща в реална загуба на възможности, които току що са започнали да се залепват към нас по същия закон.

4. Мимолетно желание вместо намерения

Когато видим на масата чаша вода, която искаме да изпием, само протягаме ръка и я вземаме. Без съмнение. Няма „задни“ мисли. Ние просто правим това. Така работи нашето намерение, което е сходно със закона за привличането.

Но ако в този процес се намеси нашата съзнателна част, запълнена с различни краткосрочни желания и други „важни“ информации, след това всичко изведнъж става много по-сложно. Ние изведнъж осъзнаваме, че на масата има не обикновена стъклена чаша, а образец, направен от рядък кристал и я оценяваме не в десетки, а в хиляди долари.

Освен това е пълна не с обикновена, а целебна и моментално подмладяваща вода, която съществува само на едно място на планетата. След тези мисли намерението ни просто да вземем тази чаша и да изпием водата от нея, се сблъсква със сериозни пречки. И всички те ще бъдат привлечени от едноименния закон.

5. Вътрешен конфликт

В предходния параграф бе разкрит конкретен пример за това какво може да се нарече вътрешен конфликт. В допълнение към несъответствията на желанията и намеренията, конфликт може да има и между логиката и интуицията, ума и тялото, минало и бъдеще.

Последното не е нищо друго освен родителските предписания и забрани от миналото, поставящи под въпрос целите, които искаме да постигнем в бъдеще. Когато ние изпращаме такива противоречиви сигнали на света, резултатът ще е непредсказуем, или дори нулев, защото вътре в нас има протестираща част, която създава смущения.

Нека да се опитаме да съберем всичко по-горе казано на едно място.

Оказва се, че да заставим закона за привличането да работи за нас, не е толкова просто. Има редица фактори, както външни, така и вътрешни, които предизвикват сериозна смущения в процеса на метафизичното материализиране на мислите.

Как да се противопоставим на това?

Има само един изход. Ако искаме да контролираме мислите си, ще ни помогне само нашата съзнателна част, която трябва да се „зареди“ с допълнителни контролни функции. А именно – периодично да ни задава въпроси. С последващо получаване на отговорите, разбира се. Сега ще разгледаме предишните пет пункта.

1. Неприятности

Дали това е толкова сериозна тази неприятност, че така да се разстройваме?

От какво лошо нещо ме предпази това неприятно събитие?

Ще мога ли да застина на пауза следващия път и да реагирам по-меко на това?

2. Очаквания от себе си и от другите

Какво, според мен, толкова сериозно е нарушил другия с поведението си?

Аз винаги ли се придържам към този принцип?

Какво по-важно от това има в отношенията ни?

3. Обкръжение

Има ли рационално зърно в съмненията, които другите искат да посеят в мен?

От какво се опитват другите да ме предпазят по този начин?

Какво в критиките на другите мога да приема и какво не?

4. Мимолетно желание вместо намерения

Наистина ли имам нужда от това, което искам?

Какво толкова страшно ще се случи, ако не получа това, което искам?

Доколко важно е наистина желанието ми?

5. Вътрешен конфликт

Какво вътре в мен се съпротивява на получаване на желаното?

Защо не трябва да получа желаното от мен?

Какви аргументи „за“ мога да приведа на всяко откроено възражение?

инфо: drugitenovini.com

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.