Как реагират хората, когато четат Библията, а мислят, че е Корана

книга 1

Какво се случва, когато вземете някои стряскащи откъси от Библията и ги представите, че са от Корана?

Двама холандци решават да направят малък експеримент за предразсъдъците на сънародниците си и публикуват видеото в Youtube.

Купуват една Библия, слагат и корица на Корана и подчертават някои силни пасажи, четат ги на различни минувачи и питат за мнението им.

Сред извадените цитати са:

„Но ако не Ме послушате и не изпълнявате всички тези заповеди…“

„Ще се храните с плътта на синовете си и с плътта на дъщерите си…“

„Не позволявам на жена да проповядва…Ще трябва да отрежете ръцете ѝ… Не ѝ прощавайте…“

„Ако двама мъже се сношат, трябва да бъдат убити…“

Реакциите на хората са: „Това е смешно“, „Не знаех, че в тази книга има и такива неща“,  „Как някой може да вярва в това. Направо е невероятно“, „Ако сте отрасли с тази книга и с такива мисли, те ще повлияят на начина ви на мислене…“, „На мен ми звучи сякаш искат да ви потиснат и да ви накарат да повярвате на това, което са решили“.

Когато хората са помолени да сравнят Корана и Библията, те правят следните изказвания: „Коранът е много по-агресивен“, Историите в Библията се разказват по много по-различен начин“, „Има голяма разлика в ролята на жената“, „Библията е много по-мека и по-мирна“, „Светът се променя и те трябва да се адаптират към него“, „Повечето от нас имат свободата да управляват собствения си избор, имат свободата на словото и като имаш такава свобода, мислиш по-различно“, „Притеснявам се, че някои възприемат тези стари писания като абсолютна истина“.

Накрая анкетираните разбират, че всъщност са коментирали Библията и реагират с „Наистина ли?“, „Хванахте ме“, а някои обвиняват и медиите.

инфо: trud.bg

Вижте още:

МИСТЕРИЯТА НА ДЯВОЛСКАТА БИБЛИЯ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.