Квантовата теория доказва, че съзнанието се прехвърля в друга вселена след смъртта

душаПубликуваната в САЩ книга със заглавие „Биоцентризъм: Как животът и съзнанието са ключовете към разбиране естеството на вселената”, разбуни интернет, защото съдържа идеята, че животът не свършва с умирането на тялото и продължава вечно. Авторът на публикацията, ученият Робърт Ланца не изпитва никакви съмнения, че това е възможно.

Отвъд времето и пространството

Ланца е експерт по регенеративна медицина и научен директор на компанията Advanced Cell Technology. По-рано той беше известен с обширните си изследвания, занимаващи се със стволовите клетки, както и с няколко успешни експеримента за клониране на застрашени животински видове.

Но по-наскоро ученият се захвана с физика, квантова механика и астрофизика. Този експлозивен микс роди новата теория биоцентризъм, която професорът проповядва оттогава.

Теорията предполага, че смъртта просто не съществува. Това е илюзия, която възниква в умовете на хората. Тя съществува, защото хората идентифицират себе си с тялото си. Те вярват, че тялото ще изчезне рано или късно и приемат, че и съзнанието им също ще изчезне. Всъщност, съзнанието съществува извън ограниченията на времето и пространството. То има способността да е навсякъде: в човешкото тяло и извън него. Това съвпада добре с основните постулати на науката за квантовата механика, според която дадена частица може да присъства навсякъде и дадено събитие може да протече според няколко, а понякога и безброй начини (сценарии).

Ланца вярва, че множество вселени съществуват едновременно. Тези вселени съдържат множество начини за случването на възможните сценарии. В една вселена тялото може да е мъртво. А в друга, то продължава да съществува, усвоявайки съзнанието, което е мигрирало в тази вселена.

Това означава, че мъртъв човек, докато пътува през същия тунел се оказва не в ада или рая, а в подобен свят, който той или тя някога са населявали, но този път е жив. И така нататък, безкрайно.

Множество светове

Тази, даваща надежда, но изключително спорна теория на Ланца има много спонтанни поддръжници, не само обикновени смъртни, които искат да живеят безкрайно, но също и някои известни учени. Това са физиците и астрофизиците, които са съгласни със съществуването на паралелни светове и които подсказват възможността за съществуването на множество вселени. Мултилена (Multiverse) (мулти-вселена) е така наречената научна концепция, която те защитават. Те вярват, че не съществуват физични закони, които забраняват съществуването на паралелни светове.

Първи беше пишещият научна фантастика писател Хърбърт Уелс, който публично я оповести в 1895 година в разказа си Вратата в стената. А 62 години по-късно тази идея беше развита от Хю Еверет в дисертацията му в Принстън. Идеята в основни линии постулира, че във всеки един момент вселената се дели на безброй сходни моменти. И в следващия миг, тези „новородени” вселени се делят по подобен начин. В някои от тези светове можете да присъствате: четейки тази статия в една вселена или гледайки телевизия в друга.

Задействащият фактор за тези множащи се светове са нашите действия, обяснява Еверет. Ако направим някои избори, незабавно една вселена се дели на две с различни варианти на резултатите.

През осемдесетте години на миналия век Андрей Линд, учен от Института по физика „Лебедев”, разработи теорията за множеството вселени. Днес той е професор в Станфорд.

Линд обяснява: Космосът се състои от много раздуващи се сфери, които пораждат подобни сфери, а те от своя страна раждат сфери в дори по-голям брой и така до безкрай. Във вселената те са раздалечени една от друга. Те не знаят за съществуването една на друга. Но представляват части от една и съща материална вселена.

Фактът, че нашата вселена не е единствена се подкрепя от данни, получени от космическия телескоп Планк. Използвайки данните, учените са създали най-точната карта на микровълновия фон, така наречената фонова радиация на космически останки, останала още от началото на нашата вселена. Те откриха също така, че вселената има много тъмни кътчета, представлявани от някои дупки и обширни празни пространства.

Теоретичният физик Лора Мерсини-Хютън от Университета на Северна Каролина и нейните колеги твърдят: аномалиите в микровълновия слой съществуват благодарение на факта, че нашата вселена се влияе от други вселени, съществуващи наблизо. А дупките и празните пространства са пряк резултат от атаките върху нас от съседни вселени.

Morkadis

Душевни кванти

И така, има изобилие от места или други вселени, където нашата душа може да се преселва след смъртта според теорията нео-биоцентризъм. Но съществува ли душата?

Професор Стюърт Хамероф от Аризонския университет не се съмнява в съществуването на вечна душа. Миналата година той съобщи, че е открил доказателство, че съзнанието не изчезва след смъртта.

Според Хамероф, човешкият мозък е идеалният квантов компютър, а душата или съзнанието са просто информация, складирана на квантово ниво. Тя може да се прехвърля след смъртта на тялото; квантовата информация, представена от съзнанието се слива с нашата вселена и съществува там безкрайно. Експертът по биоцентризъм Ланца доказва, че душата се преселва в друга вселена. Това е основната разлика, която го различава от другите му колеги.

Сър Роджър Пенроуз известен британски физик и експерт по математика от Оксфорд, подкрепя тази идея и също така е открил следи на контакт с други вселени. Заедно учените разработват квантова теория, за да обяснят феномена на съзнанието. Те вярват, че са открили носители на съзнанието, елементите, които натрупват информация по време на живота, и които след смъртта „отцеждат” съзнанието на друго място. Тези елементи се намират вътре в основаващи се на протеин микротубули (невронни микротубули – микроскопични цилиндрични структури, съществуващи в голям брой в цитоплазмата на клетките, които понякога се натрупват и формират по-сложни структури), на които по-рано се приписваше простата роля на подсилване и пренасяне през канали вътре в живите клетки. На база на тяхната структура, микротубулите са най-подходящи да функционират като носители на квантови свойства вътре в мозъка. Това е така най-вече защото те са способни да задържат квантови състояния дълго време, което означава, че те могат да функционират като елементи на квантов компютър.

инфо: zdravivsekiden.com

Вижте още: 

ПРЕДСМЪРТНОТО ПРОЯСНЕНИЕ ДОКАЗВА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ДУШАТА?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

4 коментара
  1. син пролетарски 9 години ago
  2. annievallentine@abv.bg 9 години ago
  3. neia 9 години ago
  4. Vo 3 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.