Кои са най-старите животински следи на Земята?

земя

Учени откриха най-старата следа от животно до момента, оставена във вкаменелост преди умопомрачителните 550 милиона години. Следите са били открити в южен Китай и доказват, че животни, класифицирани като билатериа, са предхождали известната Камбриева експлозия на организмите.

Tя е започнала преди около 541 милиона години и при нея са се появили бързо и са се разпространили много видове организми, като периодът е продължил около 25 милиона години. Преди експлозията животът на Земята се е състоял предимно от прости едноклетъчни или многоклетъчни организми, но Камбриевият период е дал начало на много организми, които са демонстрирали билатерална симетрия.

Тя им е дала неща като глави, опашки, коремчета и гърбове, както и крака. Следите от открития древен билатерален организъм са били само няколко милиметра широки, но са показали, че съществото се е придвижвало с помощта на множество крака по дъното на древно речно корито милиони години преди Камбриевия период.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

10 от най-опасните места на Земята (СНИМКИ)

Теория на конспирацията! Нибиру ще убие Земята, катастрофата е неизбежна

Живяла ли е на Земята друга цивилизация, преди хората?

Най-масовото измиране на Земята е причинено от изгарянето на въглища?

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.