Кой е вашият камък на късмета според месеца на раждане


Скъпоценните и полускъпоценните камъни са източник на сила и късмет за хората. Определени камъни се свързват с месеца на раждане и много хора вярват, че скъпоценните камъни, които отговарят на рождената им дата, влияят върху съдбата им.

От уста на уста се предава вярата, че ако носите у себе си рождения си камък, ще имате добър късмет и ще бъдете защитени.

Яниуари – гранатгранат 1

Гранат ще намерите в почти всички цветове, но най-често срещаните са червените и неслучайно ги бъркат с други скъпоценни камъни като рубини и изумруди, но гранатът е по-здрав и не е толкова скъп.

Традиционно се свързва с вярата, любовта и постоянството и се възприема като един от най-умерените камъни. Вярва се, че носенето на гранат успокоява тревожността и ви пази по време на пътуване.

Февруари – аметист

аметист

Един добре познат и доста харесван камък. А ако ви се иска да се чувствате като принцеса, това е камъкът за вас – имало е време, в което само кралските особи са носели аметист, а и днес няма да видите кралица Елизабет без пръстен с аметист.

Този лилав камък усилва силата на характера, заздравява връзките, дава кураж и мир на собствениците си.

Март – аквамарин и хелиотроп (кървав камък)

аквамарин

Наричат аквамарина диаманта на бедния човек, но на нас много ни допада светлосиния му, хладен, аква цвят.

Смята се, че аквамаринът лекува сърцето, черния дроб и стомашни заболявания. Той е символ на младостта, любовта и надеждата и носи щастие на човека, у когото е.

Тъмнозелен с червени петна е кървавият камък, за който също се вярва, че има лечебни свойства.

Април – диаманти

Morkadis

диамант

Родените през април печелят от лотарията – камъкът за тях е най-благородният.

Традиционно диамантът е символът на вечните любов и доверие, възприема се като перфектният подарък като израз на любов към някого.

Носенето на диамант ще ви даде кураж.

Май – изумруд

изумруд

Изумрудът е един от най-царствените камъни, оказва се, че е бил любим и на Клеопатра.

Този тъмнозелен камък символизира цял списък от качества – влияе върху плодовитостта, прераждането и любовта. Притежателите му получават мъдрост, израстване и търпение.

Юни – перли, лунен камък и александрит

лунен камък

Перлите са единствените скъпоценни камъни, които нямат нужда от обработка, за да бъдат ценни като бижута. От векове те се оценяват като едно от най-желаните бижута, днес се свързват с класа и символизират чистота.

Още един приказно красив камък е лунният – блести в различни нюанси. В Древна Индия са смятали, че камъкът има магически свойства, а днес повечето хора вярват, че носи добър късмет.

Най-неизвестен е александритът, но е и един от най-уникалните камъни. На нормална светлина блести в красиво зелено, но на изкуствена заблестява в лилаво.

Юли – рубин

рубин

С дълбоките си, наситени червени тонове рубинът някога е възприеман като единствения камък, чрез който можеш да изразиш любовта си.

Всъщност дори е бил смятан за „краля на скъпоценните камъни“. Символизира мир и хармония, смята се, че придава сила на характера, носи мъдрост, здраве и благоденствие.

Август – перидот

перидот

Перидотът екато пролетен изумруд, в свежо светло зелено и малко известен. Произходът на този камък е хавайски, а в образуването им роля имат вулканите. Днес обаче се внасят от Китай и Аризона.

Смята се, че имат магически лечебни свойства и са мощни защитници. Носенето на перидот ще ви отърве от депресията, ще ви донесе сила и влияние.

Септември – сапфир

сапфир

Според фолклора сапфирите предпазват семейството и любимите ви хора от вреди. Те варират от много светло синьо до тъмно, почти виолетово синьо, но най-добре познатите са тези с красив, наситен син цвят.

Сапфирът символизира достойнството, лоялността, спокойствието, вярата и чистотата, носят и мъдрост.

Октомври – опал и турмалин

турмалин

Опалите са едни от най-интересните камъни заради багрите си. Нито един опал не изглежда като другите.

Разцветките им варират от бяло до черно с оттенъци на оранжево, синьо, зелено, червено и синьо, жълто.

Смята се, че носят вярност и увереност и предпазват от вреди.

Турмалинът е един от най-разнообразните камъни и се намира в почти всеки цвят, така че подхожда на всеки. Може да носите дори повече от един в себе си.

Ноември – топаз и цитрин

топаз

Ноември се асоциира с два основни камъка – топаз и цитрин.

Топазът е с малко на брой цветове, но те могат да бъдат оранжеви, розови, сини. Символизира любов и привързаност, на собственика си дава сила иинтелект. Помага за добро ментално здраве.

Цитринът също има лечебни свойства, подпомага енергийния поток и здравето. Може да бъде орфанжев, кафяв или жълт.

Декември – тюркоаз и цирконий

www.bijuteria-online.com

Един от най-отдавна познатите скъпоценни камъни е тюркоазът. Вместо характерните отблясъци, той е по-скоро непрозрачен в характерния син цвят с шарени петна. Символизира добра съдба и успех, успокоява ума изащитава носителя си от беди.

Цирконият не се слави с хубаво име, но пък е разкошен камък, който често замества диаманта. Защитава пътешествениците, гарантира мирни нощи, успокоява болка и наранявания. Цветовата му гама варира в синьо, жълто, червено, оранжево и зелено.

инфо: pik.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.