Колко бързо ще умрете без никаква защита из Слънчевата система?

слънчева система

Земята е красиво място. Със сигурност ще започнете да го цените много повече, когато разберете колко дълго бихте оцелели из другите кътчета на Слънчевата система. Без каквато и да е защита, разбира се.

Подсказка: не съществува място в Слънчевата система, различно от Земята, на което ще можете да оцелеете по-дълго от две минути.

Да започнем от Слънцето. Ще се изпарите на мига. „Макар че съм чувал, че ако го посетите през нощта…“, шегува се Нийл деГрас Тайсън… ;)

Меркурий – не повече от две минути, стига да задържите дъха си и да гравитирате между едната половина на планетата, която е изключително гореща, и другата – на която е леденостудено.

Венера – средната температура на планетата, по данни на NASA, е 464 градуса по Целзий. Там е по-горещо, отколкото във фурна за пица, коментира г-н Тайсън. Добрата новина е, че гравитацията там е сходна с тази на Земята, така че няма да се чувствате особено не място. Поне до момента, в който не се изпарите в рамките на 1 секунда от пристигането ви.

Земята – не е нужно да задържате дъха си. Можете да изкарате криво-ляво 80 години.

Марс – на Червената планета е доста студено, но въздухът е доста рядък. Затова студът няма да е толкова щипещ, ако Земята достигне до подобна температура (там градусите варират от 20 до -153 по Целзий). Тайсън обаче казва, че ако се облечем в добре изолиращи дрехи и задържим дъха си, можем спокойно да се разхождаме.

Юпитер – няма къде да кацнете. Ще се реете цяла вечност в атмосферата му. Или поне докато налягането на газовия гигант не ви смаже в рамките на 1 секунда.

Сатурн – също както Юпитер.

Уран и Нептун? Не, забравете. Максимум една секунда. Най-добре си стойте на Земята.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

КАКВО НЕ НИ КАЗАХА ОТ НАСА ЗА НОВООТКРИТИТЕ ПЛАНЕТИ
СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА – ИСТИНСКА АНОМАЛИЯ
ЧЪРЧИЛ В СЕКРЕТНО ЕСЕ: НЕ МИСЛЯ, ЧЕ СМЕ НАЙ-ВИСШАТА РАСА В СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА
6-ТЕ НАЙ-ПОДОБНИ НА ЗЕМЯТА ПЛАНЕТИ

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.