Космически загадки, които никога няма да бъдат разгадани

космос

Независимо, че науката днес е в състояние да даде отговор на множество въпроси, измъчвали човечеството векове наред, практически всяко решение се превръща в поредното стъпало към следващия въпрос.

И в разбулването на тайните човек открива нови и нови хоризонти…

ЗАРАЖДАНЕТО НА ВСЕЛЕНАТА

Днес учените разполагат с информация за множество галактики, черни дупки, гравитационни вълни и всичко, свързано с Вселената. Но отговор на въпроса как все пак се е образувала тя и какво е било в самото начало, няма

КАКВО СЕ СЛУЧВА В ЧЕРНАТА ДУПКА

Черната дупка е грамаден космически обект с толкова мощна гравитация, че е невъзможно дори за фотон или квант светлина да се измъкнат от нея. Именно по тази причина учените така и не могат да проникнат дори на границата й, за да видят какво има вътре.

БЪДЕЩЕТО НА ВСЕЛЕНАТА

Науката не разполага информация не само за началото, но и за края на Вселената. Да, известно е, че тя продължава да се разширява, но периодът на това действие, както и приблизителни прогнози за края му, са също такава черна дупка в науката, както и във Вселената.

МАТЕРИЯ

Учените са уверени, че голяма част от Вселената представлява тъмна енергия и тъмна материя. И ако годините изучаване на тъмната материя все пак са дали някакви резултати и хипотези, то тъмната енергия представлява абсолютна загадка.

ЗАРАЖДАНЕТО НА ЖИВОТА

Появата на човека вече не е загадка за учените, но самото зараждане на биологическия живот си остава тайна, скрита зад седем печата. Хипотезите са много и най-различни, но консенсус липсва.

ЖИВОТ ИЗВЪН ЗЕМЯТА

На учените е известно, че съществуват няколко т.нар. екзопланети в зоната на обитаемост на своите звезди, които са напълно благоприятни за създаване и поддържане на микробиологичен живот. Но наличието на извънземни цивилизации се разглежда единствено като хипотеза.

Morkadis

КОСМИЧЕСКИ РАДИОБУМ

Бързите радиоизблици са кратки радиовълнови пикове в зоната на космическите радиотелескопи от разстояние 3 млн. светлинни години. Причинителите им – от извънземни
цивилизации до черни дупки и пулсари, си остават теории.

инфо: popantofi.com

Вижте още:

5 странни теории за космоса, звучащи абсурдно

Древните загадки на подводния свят

Четири от най-големите световни загадки, които до ден днешен остават неразгадани

Руски космонавти разказват стряскащи истории за космоса

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.