Pъководство за параноици: Вижте как да намерите скритите камери в хотелската си стая

pixabay.com

Как да не станете герой на риалити шоу, да откриете и неутрализирате навреме, прочетете тук

Да кажем веднага – въпреки заглавието, тази статия е доста сериозна. Повечето държави имат закони, които ясно регламентират инсталирането на скрити камери на определени места, а в хотелите това е ясно забранено като нарушение на поверителността.

А за тези места в обществени зони, където са монтирани камери, администрацията е длъжна да уведоми госта. Въпреки това интернет е пълен с истории на туристи, които са намерили шпионски устройства в стаите си на най-неочаквани места – не може да се каже, че всички те заслужават абсолютно доверие, но няма дим без огън.

Как да не станете герой на риалити шоу, да откриете и неутрализирате навреме, прочетете тук:

Познайте врага чрез поглед

Сега се правят скрити камери с такива размери, че не е лесно да ги забележите, остава само да разгледате цялата стая милиметър по милиметър. В същото време те са достъпни и лесни за използване. AliExpress и Amazon те продават стотици евтини устройства, които могат да бъдат включени навсякъде – в контакти, винтове или нитове.

Да не говорим за камери, маскирани като обикновени домакински джаджи: електронни будилници, високоговорители, зарядни устройства, таванни детектори за дим и др.

Типични разположения

Да започваме. Обективът на фотоапарата трябва да покрива възможно най-голяма площ, така че внимателно – към тавана, елементите на декора по стените, автоматичните освежители за въздух и всичко над нивото на очите.

След това проверяваме цялото оборудване. Често е трудно да се разбере, че нещо не е наред с пожароизвестителя или будилника. Като алтернатива, покрийте всички подозрителни дупки, които дори отдалече наподобяват обектив.

Скрити камери често се монтират в бани и спални – обърнете специално внимание на тях.

Ако собственикът на апартамента казва, че някакъв контакт не работи и не може да се използва, това е причина за проверка: възможно е камерата да се крие там. Също така, разгледайте по-отблизо полилеите. Виждате ли необичайни лампи? Снимай и чек-вай в гугъл.

Смартфонът ще помогне

Изтеглете специални приложения за разпознаване на скрити камери. Ако на смартфона има сензор, те засичат електромагнитна активност, както и инфрачервено лъчение, невидимо за окото. Но имайте предвид един значителен недостатък на такъв софтуер – много често срещани грешки.

източник: pochivka.blitz.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.