Климатично геоинженерство или така наречените Chemtrails

кемтрейлс

За някои тази тема е поредната конспиративна теория.

За други е не само сигурно, че има пръскане на химически елементи, предизвикващи концензация в атмосферата и изкуствена облачност, но е и твърде обезпокоително, че темата се игнорира или не се взима на сериозно.

Те смятат, че държавите вече не се управляват толкова от политиците, колкото от собствениците на големи корпорации. И че държавите, които са членки на НАТО и в техните въздушни пространства, се извършва мащабен експеримент с климата, природата и здравето на хората. Някои смятат, че такива експерименти – т.е. впръскването на химически елементи в атмосферата (говори се за наночастици на алуминий, барий, стронций и др.) се извършвали още от времето на Втората световна война.


Каква е истината може би трябва да кажат специалистите, но специалисти рядко се обаждат по тази тема. Или пък това, което казват учени и специалисти, е в подкрепа на напълно противоречащи си тези.

В предаване на БНТ един от гостите споменава, че покойният вече Тед Хендерсън (Theodore L. Gunderson), бивш специален агент и шеф на ЦРУ за Лос Анжелис, e свидетелствал категорично, че се впръскват химически елементи в атмосферата и че това е вид престъпление срещу човечеството. В ефира на предаването се излъчват и кадри от You Tube, на които се виждат самолети, пръскащи странни аерозолни струи. Както и кадри със споменатия Тед Хендерсън.

На 18-ти януари 2011 г . Хендерсън прави публично изявление, че нивото на химическите емисии в атмосферата е необходимо спешно да се намали или да се спре, защото в противен случай светът може да загуби много видове птици, риби и животни. Хендерсън твърди, че е наблюдавал такива действия, т.нар. химически трасета, не само в САЩ, но дори в Канада и в Мексико. Той твърди още, че лично е проверил самолетите, които са разпръсквали химически аерозолни елементи. Според Хендерсън, тези самолети са приличали на бомбардировачи и не са имали никакви опознавателни знаци. (Няколко месеца по-късно, на 31 юли същата година, Хендерсън умира. В последните месеци от живота си той се оплаквал от постоянен тормоз, от агенти, които влизали в дома му, от подслушване на телефона му, хакерски атаки в компютъра му и пр. Хендерсън смятал, че се опитват да го убият.)

Какво казва бившият служител на ЦРУ Тед Хендерсън за Chemtrails може да се види в следния видеоматериал:

Въпреки цитираните категорични твърдения от неслучайни хора, какъвто е споменатият Хендерсън, темата продължава да се игнорира официално. Или да се оставя на самотните усилия на обезпокоени граждани от различни страни по света, които се питат за какво все пак става дума, защо това се случва и пр. И които понякога снимат небето над градовете, в които живеят, запечатвайки не особено обичайни следи от самолети, за които официално се твърди, че са съвсем обичайни.

По-долу може да си види видоклип на групата “България за чисто небе”. В него се споменава (след 5-6-тата минута) за конференция на Американската асоциация за напредък на науката (The American Association for the Advancement of Science, AAAS) по темата, провела се преди време в Сан Диего, Калифорния, в която участвали водещи учени, политици и журналисти. Материалът съдържа и кадри от тази конференция, в които един от учените казва, че сътрудници от “Карнеги Мелън” (частен изследователски университет в Питсбърг, Пенсилвания) са изследвали влиянието на аерозолите върху човешкото здраве, но резултатите не са били публикувани.

Този учен казва, че на алуминия и другите токсични частици трябва да се погледне сериозно. Проучването за влиянието на алуминиевия окис едва било започнало, но резултатите така или иначе не били публикувани.  Според него създаването на високачествени алуминиеви “капчици”, чрез впръскването и окисляването на алуминиеви пари, е много лесно. И то може да се реализира чрез нови модели самолети или чрез модификация на вече съществуващите. Аерозолното инженерство, освен всичко друго, щяло да става все по-евтино. Резултатите от тези впръсквани в атмосферата частици ще става все по-сложно измерими и все по-трудно ще се управляват страничните ефекти, казва още цитираният американски учен, чието име не ни е известно.

Интересното тук обаче е тук е и това, на споменатата научна конференция не се подлага на съмнение съществуването на климатично геоинженерство. “Това е повече от свободно яздене на гърба на правнуците ни” смятат учени от AAAS, но кой знае защо подобен тип предупреждения не стават част от медийния мейнстрийм, а могат да се открият само случайно в интернет, в някаква неформална медийна периферия.

инфо: http://www.eurochicago.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.