Лекари откриха 50-годишен зародиш в тялото на старица

хирург

Лекарите в Чили откриха 50-годишен мумифициран зародиш в утробата на 92-годишна жена.

Лекарите попаднали на „находката“ съвсем случайно. Жената паднала и била откарана в болница, където й направили рентген заради съмнения за счупен таз. На снимката се видял и зародишът.

50-годишното неродено бебе било в 7-ия месец, с тегло около 2 кг. То не причинявало страдания на жената, която дори не подозирала за наличието му. Заради напредналата й възраст лекарите решили да не я подлагат на операция за отстраняване на вкаменения плод.

Феноменът се нарича литопедион – от гръцкото литос (камък) и педос (дете). Случва се рядко, най-вече при извънматочна бременност, когато зародишът умре по време на бременността и след това се калцира.

инфо: bgnes.com

Вижте още:

75-ГОДИШНА МАРОКАНКА ИЗУМИ ЛЕКАРИТЕ, СЛЕД КАТО СЕ ОКАЗА, ЧЕ ЦЕЛИ 46 ГОДИНИ Е БИЛА БРЕМЕННА (ВИДЕО)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.