75-годишна мароканка изуми лекарите, след като се оказа, че цели 46 години е била бременна (видео)

Вярвате или не, тази жена е била бременна цели 46 години!

75-годишна мароканка изуми лекарите, след като се оказа, че цели 46 години е била бременна. Възрастната жена, преди няколко седмици бе оперирана и от тялото й лекарите успяха да извадят бебето, което е носила повече от 4 десетилетия.
През 1955 година Захра Аботалиб забременяла от съпруга си и получила родилни болки. След като повече от 48 часа местните лечители не успели да изродят бебето я пратили в клиника в Казабланка.

Младото тогава момиче обаче изпаднало в ужас, след като видяла как млада девойка умира по време на раждане на операционната маса. И с ужас избягала от болницата.

Въпреки огромните болки, които продължавали с дни, Захра отказвала да отиде на лекар. Един ден болките изненадващо изчезнали, а вярващата в мита за „заспалото бебе“, Захра забравила за бременността, надявайки, се някой ден детето ще се роди.

Минали години, бебето така и не се раждало, а Захра си осиновила три деца и станала баба. Когато навършила 75 години тя отново изпитала силни болки и посетила лекар.

В болницата така и не разбрали какво й е и я пратили на скенер. Резултатите били потресаващи.

В Захра имало плод на дете, което останало парализирано, защото се развило извън матката и сраснало с останалите органи. С цел да се предпази от инфекции, организмът на жената изградил предпазен слой около плода, който с времето ставал все по-твърд.

Операцията, с която отстранили „каменното бебе“ била изключително сложна, тъй като плодът се бил сраснал с другите органи. Лекарите още не могат да повярват, че той е престоял цели 46 години.

Според специалистите днес, страхът на Захра преди почти половин век я е спасил от сигурна смърт. Без съвременната апаратура операцията вероятно е щяла да завърши с фатален край и за майката и за детето.

Досега са регистрирани повече от 300 такива случаи. Но бебето на Захра постави рекорд по най-дълъг престой в корема й.

инфо: http://hotarena.net

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.