Лудите наистина се привличат

приятели

Психопатите и самовлюбените хора се разбират най-добре с онези, с които си приличат. Хората с личностни разстройства по-често сключват брак или са приятели с онези, които страдат от аналогични пролеми на личността, съобщиха психолози от Университета в Джорджия (САЩ).

Учените провели две изследвания. В първото участвали 218 студенти. Специалистите търсели у доброволците черти, характери за разстройства на личността, като антипатия към останалите, враждебност и агресивност, а така също и проблеми с контрола на импулсните пориви, съобщи Daily Mail.

В хода на второто изследване 198 студенти, преминали тестове, предназначени за оценка на изразеността на редица личностни черти. След 10 дни доброволците били анкетирани още веднъж. Участниците отговорили на въпроси за отношението им към такива черти у други хора. Така станало ясно, че доброволците с проблеми на личността се отнасяли с повече търпимост към „себеподобните си“.“

инфо: actualno.com

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.