Магическите свойства на златото, за които трябва да знаете

pixabay.com

Магическите свойства на златото повишават енергията и силата ви. Важно е да знаете каква енергия има този метал, тъй като повечето бижута са направени от него.

Време е да разберем защо златото е толкова необикновено, за кого е подходящо и на кого може да навреди.

Основните свойства на златото

Златото е металът на победителите, защото увеличава мотивацията ни. Това е най-важната му характеристика, която всеки трябва да помни. Такива бижута ни карат да вървим напред, дават ни ентусиазъм и желание за работа. Когато ни липсват сили и енергия, можем да провалим всичко. Ако не сте енергични, а мързеливи, златото ще ви помогне да станете от дивана и да предприемете действия. Ето защо повечето експерти съветват да носите златни бижута, ако постоянно отлагате всичко за по-късна дата.

Златото се превръща в още по-добър съюзник за онези хора, които вече са силни. Това помага да се насочат енергийните потоци в правилната посока. Поради тази причина този метал често се препоръчва за Овен, Телец, Лъв, Стрелец, Козирог и Водолей.

От древни времена златото се свързва с три думи: мъдрост, пари и късмет. Освен решителни хора, златото обича и творческите хора. То помага на лидерите да укрепят позициите си и да спечелят повече уважение. Златото няма да помогне на алчните и дребни хора.

Много е полезно да носите златни бижута в неделя, тъй като това е Денят на Слънцето и Слънцето е представител на Елемента Огън. Златото обаче все още може да се носи безопасно в сряда, в деня на царуването на Меркурий, финансовата планета.

Златото помага на хората да се отърват от комплексите и страховете. Най-добре е жените да носят обеци, а мъжете – пръстени.

Съвместимост на златото с други метали и камъни

Елементът на този метал е Огънят. Събужда страстта у хората, но не помага да се овладее тази страст. Ето защо златото се съчетава много добре с платина, която леко стабилизира енергийните вибрации.

От скъпоценните камъни златото идеално се съчетава с диаманти. За да подсилите и без това мощната енергия на златото, можете да използвате: кехлибар, рубин, тигрово око. Трябва да бъдете внимателни с тях, тъй като могат да ви накарат да действате необмислено.

Невероятните магически свойства на златото трябва да бъдат насочени правилно, като се използват различни камъни като: малахит, лунен камък, кристал, лазурит.

Имайте предвид също, че златото е абсолютно несъвместимо със среброто. Те не са просто два различни метала. Енергиите им се блокират взаимно. Също така, но в по-малка степен, това е характерно за мелхиоровите сплави, титан, керамични бижута и изделия от дърво.

Избирайте бижутата разумно, защото те дори могат да ви навредят. Всичко на този свят има своя собствена енергия и свои вибрации. Металите не могат да бъдат променени, но те могат да ви променят. Използвайки правилно златото заедно с други талисмани и можете да станете по-богати и по-успешни.

Morkadis

А вие вярвате ли в магическите свойства на златото?

източник: bukvarche.com

Вижте още:

Магическите свойства на безопасната игла

Кой категорично не трябва да носи злато

“Водата ще стане по-скъпа от черното злато, а един ден тя напълно ще изчезне“ – Ванга

Как да използваме магическите свойства на приборите за хранене

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.