Магическите свойства на канелата

pixabay.com

Благодарение на библейските текстове и писмените древни източници е известно, че канелата се е използвала още преди новата ера в Египет, Древна Гърция и Рим. През Средновековието е пренесена от Египет в Европа от италиански търговци.

Египетските фараони изпращали кораби в далечната земя на Пунт за магическата канела, която била използвана не само за лечение на душата и тялото, но и за балсамиране и магьосничество. Канелата многократно се споменава в Библията, по-специално, когато Господ тайно казва на Моисей рецептата за смирна за ритуала за покръстване на духовни личности – в нея присъства и канелата.

Според Библията канелата е била част от маслото, което се е използвало за смазване на Заветния Ковчег. Римляните смятали канелата за свещена подправка, а император Нерон изгорил готов запас от канела на погребението на жена си, тъй като трябвало да успокои боговете, след като я убил.

Канелата е била на особена почит в Китай. Там тя означава безсмъртие, Дървото на живота в рая, дърво на Луната, късмет, изкачване към величие.

На канелата се приписват много различни магически свойства. Канелата принадлежи към елементите на огъня, според различни източници тя е растение на Слънцето, Юпитер или според по-редки източници – на Марс. Лъвът е управляващата зодия на канелата.

Огнените свойства на растението са удивително илюстрирани от легендата за вълшебната птица Феникс, символ на безсмъртието, прераждането, слънцето. Тази птица си прави погребална клада и се изгаря, а след три дни отново се ражда от пепелта. Малко хора знаят, че погребалната клада трябва да бъде направена от диви канелени листа. Фениксът запалва канела, размахвайки криле на слънце и обгърнат от канелен огън изгаря, смесвайки пепелта си с канелената пепел. Кой знае, може би именно тази връзка с Феникс придава на канелата такива положителни магически свойства. Нека разгледаме какви са те.

Магическите свойства на канелата

Много магьосници и екстрасенси смятат канелата за една от най-мощните подправки. Магическите свойства на канелата се определят от нейната принадлежност към елемента Огън, затова не е изненадващо, че тя е: защита, изцеление, пречистване, любов, подобряване на психичното възприятие, изясняване на съзнанието, придобиване на независимост, сила и самочувствие.

Говорейки за магическите свойства на тази подправка, можем да кажем кратко и ясно: невъзможното може да стане реално! Ароматът на канела помага да се придобие независимост и оригиналност, сила и увереност.

Канелата се използва много активно в ароматерапията. През зимата ароматът и помага да се измъкнете от зимата меланхолия, затопля, съживява, стимулира към действие.

pixabay.com

Вълшебната сила на канелата помага да възстановите вярата в себе си и да се надявате на най-доброто и просто ви дава добро настроение. Липсва ли ви креативност? Подгответе си вечер с аромат на канела и ще имате жажда да живеете, да създавате, да се стремите към най-пълното използване на времето си.

Канелата е известна и със свойствата си да привлича пари.

Използва се и в любовни отвари. Канелата носи успех, просперитет и привлича късмет. В Австрия влюбените си разменяли букети, включващи канела, символизираща нежност и любов.

Morkadis

Ето някои конкретни съвети за магически ритуали с канела:

– За привличане на пари можете да добавите малко смляна канела към портфейла или портфейла си (за предпочитане в комбинация с мента). Ароматът на портфейла ви ще привлече пари към вас;

– За да привлечете пари в къщата, добавете смляна канела към водата, използвана за измиване на пода;

– За привличане на пари разтрийте зелена свещ с канелено масло, визуализирайте златен поток, слизащ към вас от небето и себе си в този поток, формулирайте желанието си за необходимата сума или въплъщение на материална мечта и запалете свещта, отправяйки молба към Вселената;

– Ако ви предстои голяма покупка – разтрийте сухата мента с малко количество канела между дланите си и си представете как всичко похарчено ви се връща тройно;

– Препоръчително е да добавяте канела към чая за успех в бизнеса. Тя не само ще ви зареди с енергия и бодрост, но и ще ви помогне да се концентрирате върху необходимите задачи, да намерите решение и да станете уверени;

– За привличане на късмет. Ако искате да привлечете късмет в определен ден, добавете канела към лявата си обувка;

– Ако ще участвате в изява пред публика, изяждането на бисквитка или близалка с канела няколко минути преди изпълнението ви ще ви даде красноречие;

– Ако искате да ви се изпълни желанието, излезте рано сутринта на балкона или навън, изсипете шепа смляна канела в лявата си ръка, съсредоточете се върху желанието си, затворете очи и духайте праха от канела, като го оставите да лети около вас и да го издуха вятъра;

– Ако искате да привлечете вниманието на желания от вас човек или да затоплите отношенията с любимия, пакет с канела ще ви помогне! Канелата се използва като магическа съставка в ритуални ястия за любов и страст – просто пригответе любимо ястие с канела. Можете да си направите любовен талисман от канела и босилек – босилекът ще ръководи чувствата, а канелата ума;

– Най-лесният начин да си възвърнете доброто настроение, да се справите със проблемите, да се преборите с настъпващата депресия и да стимулирате някои действия, да засилите креативността и да изясните ума, да намерите решение на всеки сложен проблем – това е да организирате за себе си ароматерапия. Можете да изгорите канелени пръчици, да излеете канелено масло в арома лампа или просто да подушите канела.

Гадаене с канела

Да, можете да познаете дори чрез тази вкусна подправка! Но това ще работи само в интервала между края на пролетта и началото на есента. Тази церемония се извършва изключително при дъждовно време, като дъждът трябва да е на едри капки. Пожелайте си нещо добро или задайте някакъв въпрос шепнешком, поръсете обилно лявата си длан с канела и излезте под дъжда. Нека няколко капки попаднат в дланта на ръката ви и оставят там следа. Върнете се у дома и внимателно изучете модела, оставен от небесната сълза. Съсредоточете се и се опитайте да разберете какво точно дъждът е нарисувал върху канелата. То ще бъде отговорът на въпроса ви.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Магическа сила на числата – привлечете пари и късмет в живота си!

Магически свойства на шипката

Магическият символ, който изберете, разкрива вашите тайни страни

Текст с магическа сила вдъхва енергия и успокоява

Как да използваме магическите свойства на приборите за хранене

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.