Мегаполиси може да остават под вода до края на века

ню

Ню Йорк и Шанхай може да са първите мегаполиси, които ще се окажат под вода заради топенето на антарктическите ледове, като това може да стане още преди края на този век.

Това предвиждат германски учени. Специалистите предупреждават, че ако обемът на емисиите от парникови газове в атмосферата продължава да нараства, през 21 век морското ниво може да се покачи с 37 см, което е заплаха за крайбрежните градове.


Антарктическите ледове съдържат достатъчно вода, за да повишат нивото на морето с над 58 метра. С настоящия темп на затопляне ледовете могат да се топят в продължение на хиляди години, посочват още учените.

Вижте още: 

УЧЕНИ: ЛЕДОВЕТЕ В ГРЕНЛАНДИЯ СЕ ТОПЯТ ПО-БЪРЗО ОТ ПРОГНОЗИТЕ

инфо: http://novinar.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.