Медицински експерт: PCR-ът нищо не показва (ВИДЕО)

Снимка: eurocom.bg

От тези 4000 положителни PCR-a на ден, не повече от 100 човека ще са с клинична изява

Вече нямаме доводите, с които да успокояваме хората. PCR-ът нищо не показва. От тези 4000 положителни писира на ден, не повече от 100 човека ще са с клинична изява. И не повече от 10 ще са с тежка форма, а не повече от 2-ма ще отидат в интензивно отделение. Ще дойде пик и след това тази крива бавно ще започне да пада надолу. Така или иначе ковид-инфекцията много прилича по протичане и начин на изява с грипа. Ковид не прави нищо по-различно от другите инфекциозни заболявания. Не може политиката да излезе от тази тема, защото става дума за пари. Нямам обяснение защо е така, нямам обяснение защо е тази световна истерия. Това каза в „Честно казано“ по Евроком доц. Светлана Велизарова, шеф на детската клиника по белодробни заболявания в София.

През 2009 година върлуваше свинският грип, беше нов вирус. Имаше ли някакви затваряния, отваряния… хората са докарани до там, че те в себе си нямат доверие. Ако те карантинират вкъщи и ти си сам, ти няма на кой да се обадиш, ще звъниш на 112, защото те е стрех. Внушено е, че ковид е чума, ковид е смърт. Най-неприятното е това, че ние в този период на ковид изпускаме много други заболявания.

Колкото повече хората се разболяват, толкова повече други хора инфектират. Ще дойде пик и след това тази крива бавно ще започне да пада надолу. Така или иначе ковид-инфекцията много прилича по протичане и начин на изява с грипа. Ковид не прави нищо по-различно от другите инфекциозни заболявания. Не може политиката да излезе от тази тема, защото става дума за пари. Нямам обяснение защо е така, нямам обяснение защо е тази световна истерия.

Интервю с доц. Светлана Велизарова можете да видите ТУК.

източник: eurocom.bg

Вижте още:

Коронавирусът не ме уби, но здравната система почти ме закопа

Заразяването с коронавируса създава имунитет поне за шест месеца

Предсказан ли е коронавирусът?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.