Мистериозни извънземни частици бяха открити в зъб на Буда

буда

Зъбът датира от преди 2500 години, докато материалът се оказа на 3 милиарда години

Зъб на Буда съдържа чуждоземна материя. Експерт показа сюрреалистично детайлно изображение.
Удивителни и много необичайни снимки на вещество, намерено във вътрешността на 2500-годишен зъб, принадлежал на Буда, се завъртяха в мрежата. Най-удивителното в този зъб се оказало вещество, с извънземен произход, наречено „сарира“ — малки, подобни на перли, реликви, вградени в структурата на зъба.

Китайската пагода, наречена „гет“, е построена през 1056 г. в окръг Ин, провинция Шанси. По някаква необяснима и тайнствена причина тя е издържала на всички изпитания на времето, оставайки непокътната векове наред.

Построена изцяло от дърво, пагодата е направена по традиционния начин и в конструкцията ѝ няма и един забит пирон. Въпреки това тя е устояла на множество силни земетресения, удари на мълнии и военни битки, оставайки на мястото си до ден-днешен. Това е наистина странно, имайки предвид какви щети са понасяли околните сгради.

Според някои това се дължи на мистериозните свещени мощи, открити вътре.

През 1974 г., когато 67-метровата пагода е подложена на ремонт, строителите откриват нещо много необичайно, което може би дава отговор на въпроси като: „С каква цел е било построено древното здание?“ и „Защо е било наречено така?“

Това били два зъба, принадлежали на Буда Шакямуни, великия будистки духовен учител, живял преди около 2 500 години. До момента в света са открити само седем зъба на Буда.

Като се има предвид, че „Културната революция“ на Мао Цзедун (1966-1976 г.) е станала причина за разрушаването на много безценни исторически и религиозни съкровища, цяло чудо е, че тази пагода е останала непокътната и двата зъба на Буда не са били конфискувани.

По-късно находката била изпратена в лаборатория в Антверп, Белгия, където след детайлно проучване и множество тестове, екип от експерти заключил, че в един от двата зъба присъства странен материал с неизвестен произход, който определено не е от тази планета.

Тази странна материя е известна като „сарира“ и до сега е била откривана сред кремираните останки на будистки монаси, тъй като тя не може да бъде унищожена в пещите за кремация. Тази блестяща материя е била откривана в най-различни цветове, като понякога имала форма на перли, а друг път наподобявала лъскави стъклоподобни камъчета.

2

Д-р Гао Бин, един от експертите в екипа, анализирал зъбите на Буда бил удивен от свойствата на неземния материал.

При един от тестовете на „сарира“, той използвал електронен микроскоп, с увеличение 1000 пъти. Когато погледнал към веществото той забелязал нещо изключително интересно — той видял изображение, което оприличил на пет седящи Буди, които обграждат един по-голям Буда в средата.

3

Morkadis

И ако това не е достатъчно невероятно, загадъчно и свръх естествено, то последвалите лабораторни тестове разкрили още необясними неща.

Макар зъбът да датира от преди 2500 години, многобройните сарира, вградени в него, се оказали на възраст от 3 милиарда години.

С помощта на инфрачервено изследване учените определили, че сарира, също както и диамантите, се състои основно от въглеводород с известни примеси на сяра, антимон, цинк и телур. Те заключили, че веществото очевидно е с изкуствен произход.

Освен това се оказало, че този неизвестен материал има изключителна топлопроводимост — 1000-2600W / (mK) (за сравнение, материалът с най-висока топлопроводимост на Земята е диамантът — 1000 W / mK при температури над 100К.

И не само това! Оказало се, че сарира е по-твърд и от най-твърдия материал на нашата планета, който отново е диамантът. Заради тези му свойства, някои експерти твърдят, че той е „неразрушим“. Най-странното обаче е, че той не може да бъде открит на Земята, нито да бъде създаден с модерно оборудване.

Изследователите останали потресени от откритията си, които поставили множество въпроси без отговор пред тях като: „Откъде може да е дошло това вещество на Земята?“, „Защо то може да бъде открито единствено сред тленните останки на будистки монаси?“, както и „Още какви загадъчни свойства се крият в това неземно вещество?“

инфо: fakti.bg

Вижте още:

Фердинанд Маркос, крадецът на златния Буда

Следвайте съветите на Буда за да бъдете щастливи

Космическият Буда

Космически кораб или тракийска гробница е могилата край Юнаците?

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.