Мистерията на Дварка, градът на Кришна

9

През 2001 година група индийски учени случайно засичат аномалии на дъното на Камбейския залив, на 11 км от брега. Те се намират в района, за да направят проучване на нивото на замърсяване на залива, но вместо това се натъкват на нещо странно.

Сонарно изследване на дъното на залива разкрива мрежа от каменни структури, чиято правилна форма предполага, че са дело на човешка ръка, а не на природните стихии. Снимките постепенно разкриват пълната картина нанаходката.

На дъното на океана, на 51 м под морското равнище се намира огромна мрежа от каменни сгради от кал и пясък, която се простира на територия от 8 квадратни км. По-внимателно проучване показва, че всъщност не става дума за останки от един, а от два града, които са се намирали от двете страни на древен речен канал.

Шокът е пълен, когато въглеродното датиране на останките показва, че тези градове са били потопени под водата преди хиляди години, още когато според археолозите градове не са съществували.

Проучванията на останките се оказали трудна мисия заради силните подводни течения, но въпреки това от морското дъно са извадени десетки артефакти, в т.ч. дървени и керамични съдове. Част от донесените артефакти датират от 32 000 пр. н.е.

Според океанографите местността е била залята от морска вода около 9000 г. пр.н.е., т.е. този древен град е съществувал от 32 000 т. пр. Хр. до 9000 г. пр. Хр. Но това противоречи на лансираните научни тези, че древната индийска цивилизация се е зародила около 4-5000 г. пр. н.е.

От друга страна откритието е в унисон с твърдението на индийците, че тяхната цивилизация е съществувала преди десетки, дори стотици хиляди години. Потвърждение на това идва и от друго откритие на 320 км северозапад.

В близост до днешния град Дварка археолозите са намерили следи от селище, някога наводнено от морето. Вдъхновени от откритието те решили да потърсят останки и по морското дъно. Само на 21 метра под водата те откриват руините на каменни стени, калдъръмени улици и останки на процъфтяващо пристанище.

Според авторите на откритието това са останките на древния и легендарен град Дварка. Името на града се среща в древните хинду текстове, в които той се описва като родният дом на господаря Кришна, едно от най-висшите божества в хиндуизма.

В същите текстове на санскрит се описва как цар на име Шалва напада господаря Кришна и митичния град Дварка, като описанието на битката предполага участие на напреднала извънземна технология и дори космически кораб. Според древните писания Кришна напуснал Земята и океанът погълнал неговия град Дварка.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

5 СТРАННИ И МИСТЕРИОЗНИ КНИГИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.