Модерните открития са направени от древните

Климатици, аларми, модерни слънчеви очила — повечето хора мислят, че всички тези съвременни удобства са открития на днешната цивилизация. Всъщност истината е друга—тези открития са направени преди стотици и дори хиляди години. И макар че много от нас смятат, че древните цивилизации са били обикновена група диваци, ще си променят мнението за тях, след като прочетат тези разкрития.

Персите са имали климатици2

Древните персийци не са известни само с Аладин и неговия дух от лампата или летящи килимчета от приказките. Те се оказаха доста напреднала цивилизация. Използвали са климатици. На снимката може да се види принципа на работата им. Древните климатични устройства са били достатъчно ефективни за разхлаждане насред пустиня, 2500 години преди да бъде измислен съвременния климатик.

Откритието е направено, когато древните персийци започнали да правят подводни системи за напояване, наречени „канат“. Тогава осъзнали, че ако изградят кула, през която излиза горещия въздух, ще си осигурят мазе с доста студен въздух.


Римляните са имали търговски центрове

Няма по — добър символ за нашето хубаво, модерно, консуматорско общество от моловете, нали? Е, може би е така, но такива са имали и някои по — стари цивилизации. Да речем, римляните. Търговският център на снимката е открит през 113 година. Разбира се там е имало и механи, и заведения за бързо хранене и закуски. Също така, молове предлагали и сребро, дрехи, текстил, украса, козметика.

Стоматолози в Азия

Може би не желаете да отидете на зъболекар, но това е неизбежно вече 9000 години. Преди толкова време са се появили първите зъболекари при древните народи в Пакистан. Но тогава не е съществувала анестезия, така че на пациентите им се е налагало да търпят силни болки.

От другата страна на планетата, индианците са си украсявали зъбите със скъпоценни камъни. При това с модерна за времето си техника, която премахвала повърхностния слой на зъбите и използвайки лепило.

Старите египтяни пък са измислили пастата за зъби и таблетките за свеж дъх от мента, мед и канела. Именно техните изобретения използваме и днес.

Часовници в Гърция

4

През четвърти век преди новата ера Платон е имал проблем — студенти, които не са идвали по време на лекциите. И, разбира се, е решил проблема, като е изобретил воден часовник. Древните гърци са използвали така наречените водни часовници. Те включвали два съда — когато водата се прехвърля от единия в другия, минава известно време. Тези часовници са навсякъде. Платон добавил още малко техника и успял да направи воден часовник с аларма, който наистина работи.

Първите слънчеви очила

Племената, които са живели в близост до Берингово море, използвали очила, гласят последните разкрития. И не само са били ефективни, но и изглеждали страхотно. Те помагали хората да наблюдават тундрата на искрящата и заслепяваща светлина на снега, пишат от fakulteti.mk. И да ловуват спокойно.

Morkadis

5Викингите и социалната съдебна система

Според историците викингите са били високи, силни и малко луди, но и много напреднали по отношение на някои неща. Тогава е имало закони, които и днес могат да се прилагат без проблеми. За претърсването на чужд имот се е налагало да се получи съдебна заповед. Жените на викингите са могли да се разведат, ако пожелаят това, а насилниците е можело да бъдат убивани. Имали и данъци, които са служели за подпомагане на бедните, а след развод децата получавали финансова подкрепа от бащите.

Неандерталска медицина

Според последните разкрития неандерталците са знаели за медицината много повече от някои от нас. Може би не са били много умни, но когато са имали проблеми с храносмилането или инфекция, са използвали лайка и други природни лекове, които и днес се прилагат от хомеопатиите с голям успех.

инфо: razkritia.com

Вижте още: 

МЕХАНИЗМЪТ ОТ АНТИКИТЕРА СЕ ОКАЗА ОЩЕ ПО-СТАР

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.